ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παρέμβαση στον εισαγγελέα για την καταστολή

Εικόνα του άρθρου Παρέμβαση στον εισαγγελέα για την καταστολή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/11/2020, 15:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το κρεσέντο της αστυνομικής καταστολής των τελευταίων δέκα ημερών στα Γιάννενα, προκάλεσε την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, στις 17 Νοεμβρίου και χτες, ημέρα απεργίας, οι αστυνομικές δυνάμεις κατηγορούνται, όχι άδικα, για «υπερβολικό ζήλο», συλλήψεις, προσαγωγές και τραυματισμούς πολιτών που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις. Επίσης, η αστυνομία δέχεται ιδιαίτερη κριτική, επίσης δικαιολογημένη, για προσαγωγές και εξακριβώσεις στοιχείων συνδικαλιστών και μελών σωματείων, ακόμα και πριν ή μετά τα περιστατικά της 17ης και 26ης Νοεμβρίου.

«Καταγγείλαμε στον εισαγγελέα, τον υπερβάλλοντα ζήλο της αστυνομίας στην καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις 2 νέων εργαζομένων κατά την χθεσινή πανεργατική απεργία, τις προσαγωγές συνδικαλιστών εργαζομένων και φοιτητών, την επιβολή προστίμων σε δεκάδες εργαζόμενους, ανέργους και φοιτητές» αναφέρει το Εργατικό.

Επίσης, καταγγέλθηκαν τα περιστατικά του Πολυτεχνείου και η αντιπροσωπεία του Εργατικού ζήτησε τα εξής:

  • Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες των 2 συλληφθέντων νέων εργαζομένων κατά την χθεσινή απεργία , όπως και όλες οι κατηγορίες από τις συλλήψεις κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.
  • Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν
  • Να σταματήσουν οι προσαγωγές
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back