Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

Εικόνα του άρθρου Παράταση στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/06/2016, 18:12
ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση των συμβάσεων όλων των παρόχων υγείας με τον ΕΟΠΥΥ, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2016, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού σε έκτακτη συνεδρίασή του, καθόσον οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη νέων συμβάσεων δεν κατάφεραν να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) κ. Μιχαήλ Βλασταράκος κατά την τοποθέτησή του, επέρριψε ευθύνες στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση. 

Ο κ. Βλασταράκος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, ζήτησε επίσης όσον αφορά τις  επισκέψεις των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, να προστεθεί πέραν της ανανέωσης, πρόταση του ΕΟΠΥΥ προς το υπουργείο για σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, για όσους ιατρούς το επιθυμούν, με προτεραιότητα ιδιαίτερα στους νέους ιατρούς που μαστίζονται από την ανεργία, υποαπασχόληση και τη μετανάστευση,  κάτι που έκανε αποδεκτό το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ.

Οι διαφωνίες είναι πολλές όπως οι τιμές αποζημίωσης των υπηρεσιών από τον Οργανισμό, και η διασφάλιση των πληρωμών σε τακτική βάση. Όσον αφορά τις ιδιωτικές κλινικές, είναι ακόμη ρευστό τι θα γίνει με την απαίτηση του υπουργείου Υγείας να περιέλθει το 30% των κλινών γ΄ θέσης στην υπηρεσία των δημόσιων νοσοκομείων, δηλαδή οι ασθενείς να μην πληρώνουν διαφορά στη νοσηλεία, κάτι που βρίσκει αντίθετη την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back