ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παράταση στα όρια ηλικίας απόσυρσης ταξί και ΚΤΕΛ

Εικόνα του άρθρου Παράταση στα όρια ηλικίας απόσυρσης ταξί και ΚΤΕΛ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2023, 19:50
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παράταση στα όρια ηλικίας απόσυρσης ταξί, ΚΤΕΛ και τουριστικών λεωφορείων προβλέπεται, μεταξύ άλλων στις διατάξεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έχουν περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο:

Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για την παροχή των ενισχύσεων, που προβλέφθηκαν με τον ν.2963/2001 προς τα ΚΤΕΛ και άλλους συγκοινωνιακούς φορείς, με σκοπό μεταξύ άλλων την αντικατάσταση λεωφορείων (άρθρο 59).

Παρατείνεται η λειτουργία δεξαμενών αποθήκευσης καυσίμων στους χώρους στέγασης ή στάθμευσης και συντήρησης των λεωφορείων των Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. και των τουριστικών λεωφορείων, αποκλειστικά για τον εφοδιασμό των ιδιόκτητων ή μισθωμένων λεωφορείων (άρθρο 60)

Παρατείνονται τα όρια ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία οχημάτων των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου, ειδικών τουριστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ και ταξί. Για οχήματα που συμπληρώνουν το όριο μεταξύ 1/1/2022 και 31/12/2023 δίνεται μια μικρή παράταση μέχρι 30/4, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος ανανέωσης του στόλου (άρθρο 61). Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με τη διάταξη αυτή «παρατείνεται το όριο ηλικίας απόσυρσης για τα Επιβατηγά Δημοσίας Χρήσης (ΕΔΧ) -ΤΑΞΙ, αλλά και «ΚΤΕΛ» στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας των μεταφορών, για ένα μικρό μεταβατικό χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την ανανέωση των σχετικών στόλων, με τρόπο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back