ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: 15 μήνες πριν

Εικόνα του άρθρου Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: 15 μήνες πριν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2018, 19:49
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Σε 15 μήνες, τα Γιάννενα θα φιλοξενήσουν το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας νέων και οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει.

Η Επιτροπή Διοργάνωσης του Πρωταθλήματος συνεδρίασε για μία ακόμη φορά στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, με τον πρόεδρό της Γ. Καρρά (πρόεδρος και της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας) να κάνει λόγο σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, για «ένα μεγάλο γεγονός το οποίο σηματοδοτεί για την πόλη των Ιωαννίνων τη νέα της εμφάνιση στο παγκόσμιο κωπηλατικό στερέωμα».

«Εκείνο που θέλουμε να κάνουμε, είναι οι εγκαταστάσεις που θα ανακαινίσουμε να είναι μόνιμες για να μπορούν να δεχτούν πολλές διοργανώσεις στη συνέχεια» σημείωσε. Για τον συνολικό προϋπολογισμό του πρωταθλήματος, σαφείς απαντήσεις δεν δόθηκαν. Ο κ. Καρράς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα νούμερα έχουν σχέση με τις υπηρεσίες», υπενθυμίζοντας ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αναλάβει να φτιάξει τον χώρο των λεμβαρχείων και του πύργου τερματισμού και ότι η πολιτεία έχει δεσμευτεί για τη συμβολή της στη διοργάνωση. «Τώρα συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Ιωαννιτών για να δούμε ποιο κομμάτι θα αναλάβει εκείνος» τόνισε.

Ο κ. Καρράς εξέφρασε όμως και ένα παράπονο που έχει γενικότερα σχέση με το κόστος διαμονής αθλητών ομοσπονδιών στην πόλη των Ιωαννίνων: «Η διαφορά δαπάνης για διαμονή σε ξενοδοχεία και διατροφή των ομάδων ανάμεσα στην Καστοριά, για παράδειγμα και τα Γιάννενα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ξεπερνάει τα οκτώ ευρώ την ημέρα ανά άτομο. Το συνολικό ποσό λοιπόν είναι πολύ μεγάλο, αν σκεφτεί κανείς ότι στην εθνική μας ομάδα ξεκινάμε με αποστολές από 25 άτομα και φτάνουμε στα 60».

Για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τις τιμές στα ξενοδοχεία, η επιτροπή διοργάνωσης συζητά αυτόν τον καιρό με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τον κ. Καρρά, το όλο θέμα πρέπει να κλείσει άμεσα, ώστε η διοργάνωση να βγάλει στην ιστοσελίδα της τις οριστικές τιμές για την ενημέρωση των ξένων Ομοσπονδιών που θα λάβουν μέρος στους αγώνες.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back