ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καταλήψεις και «δεύτερες σκέψεις» για τη διαδικτυακή εξεταστική

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καταλήψεις και «δεύτερες σκέψεις» για τη διαδικτυακή εξεταστική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2024, 12:35
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Άλλα δύο τμήματα ανανέωσαν χτες τις κινητοποιήσεις με κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Ιατρική και η Αρχιτεκτονική.

Σήμερα Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί άλλες τρεις γενικές συνελεύσεις σε τμήματα του πανεπιστημίου.

Στο μεταξύ όμως, υπάρχουν και «δεύτερες σκέψεις» για τη διαδικτυακή εξεταστική.

Εκτός από τις 20 υπογραφές καθηγητών, ανάμεσα στις 200 και πλέον από όλη τη χώρα, που εκφράζουν την αντίθεσή τους στο σύστημα εξ αποστάσεως εξετάσεων, σοβαρές ενστάσεις υπάρχουν και σε σχολές.

Η Ιατρική είναι μια από αυτές, ένα τμήμα που ακριβώς εξαιτίας της φύσης του, ειδικά σε μεγάλα εξάμηνα, η διαδικτυακή εξεταστική δεν είναι και πολύ δημοφιλής ανάμεσα στο διδακτικό προσωπικό.

Αντίστοιχες ενστάσεις είχαν ακουστεί και στις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας, είχαν υποχωρήσει όμως ακριβώς λόγω της έκτακτης ανάγκης.

Καταλήψεις ωστόσο, δεν γίνονται για πρώτη φορά στα ακαδημαϊκά χρονικά…

Πιέσεις παντός είδους

Από την άλλη, υπάρχει η πίεση, είτε των φοιτητών-τριών που για διάφορους λόγους θέλουν άμεσα να γίνει η εξεταστική, παντί τρόπο, είτε η προσχηματική πίεση της κυβέρνησης, που δεν ενδιαφέρεται τόσο για την ουσία, όσο για την πολιτική νίκη επί των κινητοποιήσεων.

Η ΔΑΠ, παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, έχει εκφράσει και στα Γιάννενα την αντίθεσή της στις καταλήψεις, τα πλαίσιά της όμως δεν περνάνε ακόμα σε τμήμα που κερδίζει τις εκλογές. Στον αντίποδα, η Πανσπουδαστική απαντάει εξίσου με καταγγελίες κατά της ΔΑΠ, αλλά και καθηγητών που τους κατηγορεί ότι στοχοποιούν στελέχη της.

Αύριο Πέμπτη 8/2 έχει προγραμματιστεί πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, που θεωρείται ότι θα είναι μια από τις κορυφώσεις των κινητοποιήσεων. 

Συλλαλητήριο θα γίνει και στα Γιάννενα. 

Στηρίζει η ΑΔΕΔΥ

Συμπαράσταση σε αυτό, με στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τέλος της βάρδιας, έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων. 

«Στηρίζουμε τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, γιατί η παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες» σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

 


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back