ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ένα βραβείο για απόφοιτο της Σχολής Καλών Τεχνών

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ένα βραβείο για απόφοιτο της Σχολής Καλών Τεχνών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/12/2023, 14:14
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

To έργο-βίντεο «Fragments of Deconstruction» του απόφοιτου του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μανούσου Μανουσάκη κέρδισε το 3ο βραβείο στο διαγωνιστικό μέρος της Μπιενάλε των Σχολών Καλών Τεχνών που φιλοξενείται αυτή την περίοδο στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Η επιλογή των έργων πραγματοποιήθηκε από ανεξάρτητη επιτροπή. Τα βραβευμένα έργα θα αποτελέσουν μέρος της Συλλογής της Πινακοθήκης. Την επιτροπή κρίσης αποτελούν οι διευθύντριες των τριών μεγάλων μουσείων σύγχρονης τέχνης της Ελλάδας, δηλαδή η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου Συραγώ Τσιάρα, η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κατερίνα Γρέγου και η διευθύντρια του MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θούλη Μισιρλόγλου.

Η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συγχαίρει τον κ. Μανουσάκη για τη διάκρισή του αλλά και τους συμμετέχοντες-ουσες στην Μπιενάλε. Επισημαίνει δε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η διοργάνωση τέτοιων εκθέσεων και στην περιφέρεια στην προσπάθεια στήριξης των αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back