πλαισιο πισω tc1
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Ανοιχτές» οι μουσειακές συλλογές

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Ανοιχτές» οι μουσειακές συλλογές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2024, 19:00
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που φέτος έχει θέμα «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα», συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

«Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με άξονα την εκπαιδευτική λειτουργία των Μουσείων του, εστιάζει στη διασύνδεση με την τοπική κοινωνία, μέσω ενημερωτικών επισκέψεων, ξεναγήσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ηπείρου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις και επισκέψεις σε μουσειακές συλλογές του ιδρύματος στις 17 και 18 Μαΐου.

Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 17 Μαΐου

-Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου με τίτλο «Ζωντανεύοντας την Ιστορία της Βιβλιοδεσίας μέσα από εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας» που υλοποιείται από την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και σε συνεργασία με το Μουσείο Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

-Ενημερωτικές επισκέψεις και ξεναγήσεις μαθητών Γυμνασίων από τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Πρέβεζας στο Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι μαθητές θα ξεναγηθούν στο χώρο του Μουσείου από τον Καθηγητή Χειρουργικής Πανεπιστημίου Ζυρίχης και πρώην καθηγητή Ιστορίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Στέφανο Γερουλάνο και τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής Κωνσταντίνο Τρομπούκη.

-Το Μουσείο Εκμαγείων του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας θα είναι ανοικτό από τις 10.00-14.00 για επίσκεψη από το ευρύ κοινό.

Σάββατο 18 Μαΐου

Το Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής και το Μουσείο Τυπογραφίας & Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών θα είναι ανοιχτά στο ευρύ κοινό.

-Το Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής από τις 10.00 έως τις 13.00, με ενημερωτικές επισκέψεις και ξεναγήσεις από τον κ. Γερουλάνο. Το Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής βρίσκεται στο ισόγειο του κτηριακού συγκροτήματος του Τμήματος Ιατρικής

-Το Μουσείο Τυπογραφίας & Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών από τις 10.00 έως τις 12.00, με ενημερωτικές επισκέψεις και ξεναγήσεις από τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας Νίκο Αναστασόπουλο. Το Μουσείο Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών βρίσκεται στο ισόγειο της Φιλοσοφικής Σχολής.

 


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back