Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το παλιό «Χατζηκώστα» και τα δύο σχολεία

Εικόνα του άρθρου Το παλιό «Χατζηκώστα» και τα δύο σχολεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2019, 21:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το παλιό «Χατζηκώστα» προορίζεται εκ νέου ως η μοναδική λύση για τη στέγαση όχι μόνο του 1ου νηπιαγωγείου (το οποίο έχει μεταφερθεί προσωρινά από την πρώην Παπαζόγλειο Σχολή στο Καπλάνειο) αλλά και του ειδικού σχολείου Σωματικά Αναπήρων Παιδιών (ΣΑΠ) μετά το αίτημα της ΕΛΕΠΑΠ για απομάκρυνση από τους δικούς της χώρους.  

Η όλη υπόθεση των δύο σχολείων απασχολεί τον Δήμο Ιωαννιτών εδώ και τρία περίπου χρόνια. Πέρσι τον Ιούλιο, σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή της τότε υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη, είχε αποφασιστεί η συστέγαση και των δύο σχολείων στο παλιό «Χατζηκώστα», σε προκάτ κτίρια τα οποία διαθέτει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Πριν από λίγο καιρό, ο Δήμος Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου προχώρησαν στην κατεδάφιση παλιών εγκαταστάσεων στο παλιό «Χατζηκώστα» για τη φιλοξενία του 1ου νηπιαγωγείου. Το έργο της κατεδάφισης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, καθώς υπάρχει εκκρεμότητα με τη διαχείριση του πυκνού δικτύου της ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα, επανέρχεται και το ζήτημα του σχολείου ΣΑΠ. Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, σε παρέμβασή του στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ανέφερε ότι για το σχολείο αυτό αναζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις (όπως ένα σχολικό κτίριο στην Περίβλεπτο), αλλά οι γονείς αρνούνται κατηγορηματικά. Ανέφερε δε ότι δεν υπήρχαν γραπτές αποφάσεις για το μέλλον του σχολείου αυτού. Όπως είπε ο κ. Ελισάφ, θα γίνει συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής παιδείας και αμέσως μετά θα ακολουθήσει το δημοτικό συμβούλιο, με τη λύση του παλιού Χατζηκώστα να αποτελεί μονόδρομο.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι «υπάρχει και το πρόβλημα της επόμενης μέρας». Κι αυτό αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα προκάτ κτίρια της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και το πώς τα κτίρια αυτά μπορούν να γίνουν λειτουργικά.

Ενδιαφέρουσα ήταν πάντως η τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Θωμά Μπέγκα, ο οποίος πρόσθεσε ότι «τα προκάτ κτίρια θέλουν πολλή δουλειά σε επίπεδο υποδομών» όπως και ότι «η επιφάνεια των κτιρίων δεν επαρκεί για τη στέγαση και των δύο σχολείων»…


* Φωτογραφία από την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης κτιρίων στο παλαιό Χατζηκώστα

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back