ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ρεκόρ ρωσικών επιθέσεων με dornes στο Κίεβο

Εικόνα του άρθρου Ουκρανία: Ρεκόρ ρωσικών επιθέσεων με dornes στο Κίεβο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2023, 17:13
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία εξαπέλυσε κύματα αεροπορικών επιδρομών στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε κάτι που, σύμφωνα με αξιωματούχους, φαίνεται να είναι η μεγαλύτερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην πόλη από την έναρξη του πολέμου.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας δήλωσε ότι κατέρριψε 52 από τα 54 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσε η Ρωσία, κάνοντας λόγο για επίθεση ρεκόρ με τα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη «καμικάζι». Σύμφωνα με το Reuters δεν έγινε σαφές πόσα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από το Κίεβο.

Οι επιθέσεις πριν από την αυγή έγιναν την τελευταία Κυριακή του Μαΐου, τη στιγμή που η πρωτεύουσα γιορτάζει την Ημέρα του Κιέβου, την επέτειο της επίσημης ίδρυσής της.

Με μια ουκρανική αντεπίθεση να διαφαίνεται μετά από 15 μήνες πολέμου, η Μόσχα έχει εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές μετά από μια ανάπαυλα σχεδόν δύο μηνών, στοχεύοντας κυρίως στρατιωτικές εγκαταστάσεις και προμήθειες. Κύματα επιθέσεων σημαιώνονται πλέον αρκετές φορές την εβδομάδα.

Οι επιθέσεις της Κυριακής έγιναν αφού το Κίεβο ανακοίνωσε ότι οι πολεμικές συγκρούσεις υποχώρησαν γύρω από την πολιορκημένη πόλη Μπαχμούτ στη νοτιοανατολική Ουκρανία, τόπο της μεγαλύτερης μάχης του πολέμου.

Με πληροφορίες από Reuters. Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back