ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Οι πρώτες ανακαταλήψεις εδαφών

Εικόνα του άρθρου Ουκρανία: Οι πρώτες ανακαταλήψεις εδαφών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2023, 13:30
ΚΟΣΜΟΣ

Η ανώτατη στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι δυνάμεις της ενεπλάκησαν σε σκληρές μάχες σε αρκετά σημεία του μετώπου, ενώ το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι αρκετά χωριά απελευθερώθηκαν από τη ρωσική κατοχή στην εναρκτήρια φάση της αντεπίθεσης.

Περίπου 25 μάχες έλαβαν χώρα την τελευταία ημέρα κοντά στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ και νοτιότερα κοντά στην Αβντίεβκα και τη Μαριίνκα, όλες στην περιοχή του Ντονέτσκ, αλλά και κοντά στην Μπιλοχορίβκα στην περιοχή του Λουχάνσκ, ανέφερε το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ δημοσίευσε τη Δευτέρα μια φωτογραφία που δείχνει στρατιώτες να υψώνουν την ουκρανική σημαία στο χωριό Στορόγεβε στο Ντονέτσκ, όπως είπε, και ευχαρίστησε την 35η ξεχωριστή ταξιαρχία πεζοναυτών για την απελευθέρωσή του.

Ορισμένοι Ρώσοι στρατιωτικοί bloggers ανέφεραν ότι ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν το Μπλαγκοντάτνε και το Νέσκουσνε, οι μάχες για τη Μακαρίβκα συνεχίζονταν.

Και οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι οι δυνάμεις τους προκάλεσαν μεγάλες απώλειες προσωπικού και εξοπλισμού στον εχθρό τους κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς η αντεπίθεση της Ουκρανίας άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

Με πληροφορίες από Reuters. 68th Separate Hunting Brigade 'Oleksy Dovbusha’ via REUTERS

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back