ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Μπαράζ ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων στο Κίεβο

Εικόνα του άρθρου Ουκρανία: Μπαράζ ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων στο Κίεβο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2023, 13:22
ΚΟΣΜΟΣ

Η ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο δέχθηκε αεροπορική επίθεση από τη Ρωσία, η οποία χαρακτηρίστηκε από έναν αξιωματούχο ως «εξαιρετικής πυκνότητας».

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από το μπαράζ, στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν τόσο μη επανδρωμένα αεροσκάφη όσο και πύραυλοι, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε συστήματα αεράμυνας να καταρρίπτουν πυραύλους πάνω από την πόλη.

Η Ρωσία έχει εντείνει τις αεροπορικές της επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, ενόψει μιας αναμενόμενης ουκρανικής επίθεσης στο νότο.

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Βάλερι Ζαλούζνι, δήλωσε ότι η Ρωσία επιτέθηκε στο Κίεβο από τον βορρά, τον νότο και την ανατολή και ότι χρησιμοποιήθηκαν 18 πύραυλοι από αέρος, θαλάσσης και ξηράς. Πρόσθεσε ότι όλοι οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν από την Ουκρανία.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, η συντριπτική πλειονότητα των εχθρικών στόχων στον εναέριο χώρο του Κιέβου εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν», δήλωσε 0 Σέρχι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Οι κάτοικοι του Κιέβου έλαβαν προειδοποιήσεις να μην πλησιάζουν τα παράθυρα καθώς έπεφταν από τον ουρανό συντρίμμια από αναχαιτισμένους πυραύλους.

Ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι συντρίμμια πυραύλων έπεσαν σε κεντρικές συνοικίες, συμπεριλαμβανομένου του ζωολογικού κήπου της πόλης.

Τις τελευταίες ημέρες ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποιεί ευρωπαϊκή περιοδεία, κατά την οποία οι δυτικοί σύμμαχοι, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, του υποσχέθηκαν στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, χιλιάδες άμαχοι και μαχητές έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, πόλεις και κωμοπόλεις έχουν καταστραφεί στις μάχες και σχεδόν 8,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν καταγραφεί ως πρόσφυγες στην Ευρώπη, εκ των οποίων 2,8 εκατομμύρια στη Ρωσία.

Με πληροφορίες από BBC. Φωτογραφία: STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAINE

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back