Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 23-07-2021, 22:58
ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη παρουσιάζει και αυτό το καλοκαίρι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα έρχεται στα Γιάννενα στις 4 Αυγούστου, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ταξιάρχης Χάνος, Γιάννης Σαμψαλάκης, Λίλα Βλαχοπούλου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Βασίλης Σπυρόπουλος, Γιάννης Τσεμπερλίδης κ.ά.

Ο Αριστοφάνης έγραψε το έργο το 414 π.Χ., στα χρόνια του πελοποννησιακού πολέμου και μέσα από το έργο του ασκεί οξύτατη κριτική στην Αθηναϊκή δημοκρατία και στον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί της.

Η υπόθεση: Ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης απηυδισμένοι από τη διαφθορά σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, στην οποία έχει περιέλθει η πόλη, φεύγουν για να βρουν τον Τηρέα, τώρα πια Έποπα, κάποτε άνθρωπο, τώρα πια τσαλαπετεινό, για να μάθουν από αυτόν και τα άλλα πουλιά -που πετούν ψηλά και ίσως γνωρίζουν- αν υπάρχει κάποιος τόπος ειρηνικός να πάνε να ζήσουν εκεί. Εκείνος δεν γνωρίζει, και τότε ο Πεισθέταιρος του προτείνει να ιδρύσουν από κοινού μια νέα Πολιτεία -μεταξύ ουρανού και γης- που θα εξουσιάζει ταυτόχρονα θεούς και ανθρώπους και όπου τα πουλιά θα έχουν τη θέση που τους αναλογεί. Πριν ακόμα, καλά- καλά, χτιστεί η νέα Πολιτεία, η φήμη της εξαπλώνεται, γίνεται μόδα ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά αυτό αναστατώνει τους θεούς.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ, 10 ευρώ το μειωμένο.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa