ΕΛΛΑΔΑ

Ορκίζεται η νέα Βουλή

Εικόνα του άρθρου Ορκίζεται η νέα Βουλή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2023, 12:57
ΕΛΛΑΔΑ

H νέα Βουλή, που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ορκίζεται σήμερα, ενώ αύριο θα ακολουθήσει η εκλογή του Προέδρου (η ΝΔ έχει προτείνει εκ νέου τον Κώστα Τασούλα), των κοσμητόρων και των γραμματέων σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι κοινοβουλευτικές ομάδες.

Από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και θα ακολουθήσει η ψήφιση δύο νομοσχεδίων μέσα στον Ιούλιο: το ένα θα αφορά στην επικαιροποίηση του επιτελικού κράτους και το άλλο ένα ευρύ πακέτο οικονομικών μέτρων.

Η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα είναι ονομαστική δι’ εκφωνήσεως και θα διεξαχθεί αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων και το αργότερο ως τη δωδεκάτη νυχτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξη της συζήτησης, δηλαδή, το Σάββατο, 8 Ιουλίου 2023. 

Η κυβέρνηση απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής, αν η πρόταση εμπιστοσύνης εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων Βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη από τα 2/5 (120) του όλου αριθμού των βουλευτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back