ΕΛΛΑΔΑ

«Οριοθετημένη» η φωτιά στα Βίλια

Εικόνα του άρθρου «Οριοθετημένη» η φωτιά στα Βίλια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/08/2021, 12:15
ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από 4 μέρες ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς, η φωτιά στα Βίλια Αττικής οριοθετήθηκε και τουλάχιστον, δεν απειλεί οικισμούς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα εκτός από ένα σημείο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, που επικαλείται τους επικεφαλής που επιχειρούν στην περιοχή, η εικόνα της πυρκαγιάς σε όλη την έκταση που κάλυψαν οι φλόγες από την περασμένη Δευτέρα που ξεκίνησε, είναι κατά τα 3/4 πολύ βελτιωμένη σε σχέση με χθες και δεν απειλούνται οικισμοί.

Όπως ανακοίνωσε χθες (Πέμπτη) το βράδυ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην έκτακτη ενημέρωση που έκανε από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, η πυρκαγιά στη δυτική Αττική στο μεγαλύτερο μέρος της έχει οριοθετηθεί.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης πάντως χρεώνεται και αυτή την κριτική για το χειρισμό, σε σημείο μάλιστα που τον «άδειασε» μερικώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ό,τι αφορά το κατά πόσο γίνονται ή δεν γίνονται λάθη. Ο υπουργός ΠροΠο έχει προβεί σε αρκετές δηλώσεις που αρνούνται την κριτική στους χειρισμούς.


Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι στρατός και αστυνομία θα κάνουν περιπολίες σε περιοχές όπου είναι επίφοβο να ξεσπάσουν πυρκαγιές, σε όλη τη χώρα. Μεικτά και αμιγή περίπολα από στελέχη όλων των όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ) και αστυνομικούς θα κινούνται από σήμερα, και τουλάχιστον για 7 ημέρες ακόμη, σε όλα τα επικίνδυνα σημεία, αλλά και όπου κρίνεται από την Πολιτική Προστασία, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους με φάρους, σειρήνες και κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο. Οι περιπολίες έχουν οργανωθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και από χθες το βράδυ πραγματοποιούνται πανελλαδικά (ηπειρωτική χώρα και νησιά).

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στα Βίλια, όλες οι δυνάμεις - επίγειες και εναέριες - έχουν επικεντρωθεί στο νότιο κομμάτι της, που πέρασε από το όρος Πατέρας με κατεύθυνσης προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής. για να αποτρέψουν την επέκταση στον κάμπο των Μεγάρων. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις είχαν παραταχθεί μπροστά στην πυρκαγιά σε σημεία που υπάρχει πρόσβαση για τα οχήματα και τα πεζοπόρα τμήματα, ενώ τα εναέρια μέσα έκαναν συνεχώς ρίψεις νερού για να περιορίσουν την ένταση της. Οι επικεφαλής των δυνάμεων αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, καθώς οι βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι 2-3 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, την κατευθύνουν σε βραχώδη και χωρίς βλάστηση έκταση, όπου είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστεί.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back