Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

«Όνειρο γαϊδουρινό» σε περιοδεία

Εικόνα του άρθρου «Όνειρο γαϊδουρινό» σε περιοδεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2021, 19:29
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Θέατρο Actina συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία με το «Όνειρο γαϊδουρινό». Την Κυριακή 1 Αυγούστου θα ανέβει στην αυλή του δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου στις 21:15 με γενική είσοδο 8 ευρώ ταμείο και προπώληση 6 ευρώ (Βιβλιοπωλείο Μητσέλου-Ηγουμενίτσα).

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση, βασισμένη στο παραμύθι «Το βασιλόπουλο με τα γαϊδουρίσια αυτιά». Τη σκηνοθεσία έκανε Αθηνά Τσικνιά και η υπόθεση είναι η εξής:

«Μια παρέα, τρεις φίλοι εξομολογούνται προσωπικές ιστορίες με περιεχόμενο ρατσισμού. Οι τρεις φίλοι, οι ηθοποιοί δηλαδή, μοιράζονται με το κοινό τις εμπειρίες αυτές και ακούνε με τη σειρά τους τις δικές τους. Με αφορμή αυτό την σκυτάλη παίρνει λοιπόν ένας από τους φίλους και αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι με την ιστορία που θα πραγματοποιηθεί μπροστά στα μάτια των θεατών. Κάποτε λοιπόν, στο μακρινό παρελθόν, ο βασιλιάς Βονιφάτιος και η βασίλισσα Ρεγγίνα δεν μπορούν να αποκτήσουν διάδοχο» και η συνέχεια, επί της σκηνής.

Κείμενο-πρωτότυπη μουσική-στίχοι: Χάρις Μέγα

Ερμηνεύουν: Χάρις Μέγα, Άρης Νούσης, Γιάννης Παπαγεωργίου, Νικόδημος Παπουτσής. Κιθάρα: Χάρις Μέγα. Κρουστά, μπάσο: Νικόδημος Παπουτσής

Σκηνικός χώρος-σχεδιασμός φωτισμού: Αθηνά Τσικνιά. Κοστούμια: Αθηνά Τσικνιά, Φόνη Βραζέλη. Βοηθός ενδυματολογικού: Αντιγόνη Δερέκα. Κατασκευή κοστουμιών: Φόνη Βραζέλη. Χορογραφίες αφρικάνικης τελετής: Δάφνη Ασημακοπούλου. Κατασκευές σκηνικού χώρου: Άκης Μάστακας. Κατασκευές μάσκας: Ιωάννα Βραζέλη. Σχεδιασμός αφίσας: Μιχάλης Ρέκατας

Φωτογραφίες: Κωστής Εμμανουηλίδης. Video trailer: Δημήτρης Ράδης

Πρόγραμμα περιοδείας 2021:

  • 16/7 Βόνιτσα
  • 28/7 Παραμυθιά, Θέατρο Κατασκήνωσης
  • 1/8 Ηγουμενίτσα, αύλειος χώρος δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου
  • 6/8 Ιωάννινα, παλιά σφαγεία (αυλή)
  • 10/8 Παλαιοχώρι Συρράκου
  • 12/8 Αμπελοχώρι Δήμου Β. Τζουμέρκων
  • 16/8 Πρέβεζα, Κηποθέατρο
ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back