Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος: «Φέρτε τις μελέτες για τη μουσική»

Εικόνα του άρθρου Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος: «Φέρτε τις μελέτες για τη μουσική»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2021, 20:33
ΕΛΛΑΔΑ

Ο «υφυπουργός της καραντίνας» Νίκος Χαρδαλιάς, είναι γνωστός για τις γλαφυρές τοποθετήσεις του στις διάφορες τηλεοπτικές ενημερώσεις, εδώ και ένα χρόνο. Προσπαθεί να χρησιμοποιεί λογοτεχνίζοντα αφηγηματικά σχήματα προκειμένου να εμψυχώσει τους πολίτες, ενώ μια φορά, συγκινήθηκε φανερά μπροστά στην κάμερα.

Επίσης, ελέγχεται για κάμποσες ανακολουθίες, είτε σε δηλώσεις του, είτε σε μέτρα που έχει ανακοινώσει, καθώς επίσης και για το ύφος του, όταν χάνει την ψυχραιμία του.

Την τελευταία φορά ήταν λεκτικά αυστηρός στο θέμα της μουσικής στην εστίαση, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχουν «διεθνείς μελέτες» σχετικά με το πώς η μουσική προσθέτει στη μεταδοτικότητα του ιού. Επίσης, μάλλον έχει την αίσθηση ότι όλοι-ες έχουν το δικό του μπρίο και η απλή μουσική σε μια ταβέρνα, σε ένα μεζεδοπωλείο ή σε ένα μπαρ, προκαλεί τον κόσμο να τραγουδήσει ή να χορέψει.

Τώρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος τον εγκαλεί με εξώδικο για τις δηλώσεις της περασμένης Παρασκευής, ότι «η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού και αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και όλους τους λοιμωξιολόγους».

Η ομοσπονδία του ζητάει εξώδικα να καταθέσει τις εν λόγω μελέτες και κατηγορεί τον κ. Χαρδαλιά ότι ενοχοποιεί γενικά το χώρο του πολιτισμού.

Επίσης, παραπέμπει σε αντίστοιχα πειράματα σε Βαρκελώνη και Παρίσι, με συναυλίες υπό συνθήκες, στις οποίες δεν μεταδόθηκε ο ιός.

Τέλος, η ομοσπονδία επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back