Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

«Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» για δύο μέρες

Εικόνα του άρθρου «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» για δύο μέρες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2019, 01:33
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια θεατρική παράσταση φέρνει την εβδομάδα αυτή το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Στις 26 και 27 Ιανουαρίου, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία, έρχεται το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, το οποίο θα παρουσιάσει το εμβληματικό έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία», σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη.

Το έργο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας στον σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο. H κατάσταση της γυναίκας είναι παντού και πάντα ίδια. Γυναίκες, αδελφές, μητέρες, φίλες, με ανάγκη για αγάπη και σεβασμό. Μια κραυγή απόγνωσης και σημαία επανάστασης. Σεξουαλική δουλεία και εξέγερση στην κοινωνική και οικογενειακή καταπίεση. Το ισχυροαδύναμο φύλο ανά τους αιώνες. Ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Το έργο πρωτοανέβηκε το 1977, με τη Φράνκα Ράμε να παίζει όλους τους ρόλους. Έκτοτε παίζεται συνεχώς σε όλο τον «πολιτισμένο» κόσμο. Παίζουν: Μια γυναίκα μόνη (Τζένη Κόλλια), Η μαμά-φρικιό (Γιάννα Μαλακατέ), Έχουμε όλες την ίδια ιστορία (Ράνια Παπαδάκου)

Τιμή εισιτηρίων: 12€, 10€ το μειωμένο. Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του Πνευματικού Κέντρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back