ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Όλο το ΦΕΚ με τα μέτρα που ισχύουν από 6 Νοεμβρίου

Εικόνα του άρθρου Όλο το ΦΕΚ με τα μέτρα που ισχύουν από 6 Νοεμβρίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2021, 10:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Σάββατο 6/11, ανακοινώθηκαν επίσημα αργά το βράδυ της Παρασκευής, όπως συνηθίζουν τα αρμόδια υπουργεία.

Με βάση αυτά λοιπόν, ανεμβολίαστοι-ες υποχρεούνται

  • σε δύο rapid test ή PCR την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της εργασίας τους. Το μέτρο ισχύει και για τους εργαζόμενους σε χώρους λατρείας.
  • σε υποχρεωτικά rapid test ή PCR για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα, ανοιχτούς χώρους εστίασης, κομμωτήρια 
  • δεν χρειάζονται rapid test για επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ, εκκλησίες αλλά και φαρμακεία. Ωστόσο, η ΔΙΣ έχει ανακοινώσει ότι οι πιστοί πρέπει να προσέρχονται με rapid test στις εκκλησίες.
  • Με self test μπορούν να μπαίνουν οι ως 18 ετών, σε μικτούς χώρους

Σε ό,τι αφορά τα rapid ή PCR, όπου απαιτούνται, θα πρέπει να είναι των τελευταίων 72 ωρών (PCR) ή 48 ωρών (rapid) από την πραγματοποίηση οποιουδήποτε γεγονότος για το οποίο χρειάζεται η επίδειξη βεβαίωσης.

Στη δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου των ανήλικων, δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα κατά την επίδειξη της δήλωσης.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι 22 Νοεμβρίου.

Διαβάστε όλο το ΦΕΚ εδώ:


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back