ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Old Boy», το αυθεντικό

Εικόνα του άρθρου «Old Boy», το αυθεντικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2024, 16:04
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το καλλιτεχνικό σωματείο Ιωαννίνων «Εξαύδα» ξεκινάει ένα αφιέρωμα στον ασιατικό κινηματογράφο. Και το αφιέρωμα αυτό δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει με την αξεπέραστη κορεάτικη ταινία του Τσαν Γουκ Παρκ «Old Boy» (2003).

Η προβολή της ταινίας θα γίνει στις 18 και 19 Φεβρουαρίου, στις 20:15, στον χώρο της «Εξαύδα», στην οδό Κουντουριώτη 31, με οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ.

Μια ταινία εκδίκησης. Η υπόθεση; Ένας μεθυσμένος Κορεάτης επιχειρηματίας, συλλαμβάνεται από άγνωστες προς αυτόν δυνάμεις και κλειδώνεται σε ένα ερειπωμένο δωμάτιο ξενοδοχείου. Αναζητά ένα μέσο διαφυγής, και σιγά-σιγά χάνει το μυαλό του καθώς το διάστημα που περνάει φυλακισμένος είναι πια 15 χρόνια. Από την τηλεόραση του δωματίου του θα μάθει ότι η οικογένειά του έχει καταστραφεί αλλά και ότι τον έχουν παγιδεύσει για εγκλήματα που δεν διέπραξε ποτέ. Όταν αφήνεται ελεύθερος, ξανά χωρίς προειδοποίηση ή εξήγηση, ολόκληρη η ζωή του έχει χαθεί. Δεν μένει να κάνει τίποτα άλλο παρά να αναζητήσει απαντήσεις. Και, προφανώς, να πάρει εκδίκηση…

Σημειωτέον ότι η κορεάτικη ταινία έγινε ριμέικ από το Χόλιγουντ το 2013.

Το αφιέρωμα στον ασιατικό κινηματογράφο θα συνεχιστεί στις 25 και 26 Φεβρουαρίου με την ταινία «2046», στις 3 και 4 Μαρτίου με τις «Αναχωρήσεις» και στις 10 και 11 Μαρτίου με την ταινία «Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας... και άνοιξη».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back