ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν

Εικόνα του άρθρου Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2022, 20:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H υπόθεση έχει ως εξής: Ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μια φωτογραφία όπου απεικονίζεται μια πινακίδα για πιάτσα ταξί πάνω σε όδευση τυφλών στην Πεδινή συνοδεία του σχολίου «Μόλις το φτιάξανε».

Η ανάρτηση αυτή έφτασε σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους, όπως το protothema, και τίτλοι όπως «Ιωάννινα: Έβαλαν την πινακίδα πάνω σε διάβαση τυφλών» έκαναν την εμφάνισή τους. Και κάπως έτσι γίναμε ξανά μάρτυρες των αρνητικών συνεπειών της απλής και αφιλτράριστης μετάβασης από τα social media στη δημοσιογραφία.



Η φωτογραφία της επίμαχης ανάρτησης

Αυτή που ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την ανάρτηση αυτή, ήταν η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, η οποία συνήθως είναι φειδωλή στις απαντήσεις της σε δημοσιεύματα ή αναρτήσεις. Αυτή τη φορά όμως έκανε την εξαίρεση λόγω της «δυσφήμισης της πόλης στο πανελλήνιο», όπως υποστηρίζει, καταλογίζοντας μάλιστα ευθύνες στον πρώην δημοτικό σύμβουλο. «Όσοι επιδίδονται σε ασκήσεις μικροπολιτικής έχουν την ευθύνη τους, οφείλουν να την αναλάβουν και να επανορθώσουν. Ένας λόγος παραπάνω ότι πέρασαν από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου» αναφέρει.

Επί της ουσίας τώρα: Καλώς η δημοτική αρχή προβαίνει σε αποκατάσταση της αλήθειας. Όπως επισημαίνει, η φωτογραφία της επίμαχης ανάρτησης «που προβάλλεται ως σημερινή, προέρχεται από την άνοιξη του 2019 (σ.σ. επί της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής) και αφορά την κατασκευή πεζοδρομίων στην Πεδινή». Η δημοτική αρχή επισημαίνει κάτι σημαντικό: «Η κακοτεχνία είχε επισημανθεί και είχε αποκατασταθεί από τους τότε υπεύθυνους», αποδεχόμενη την κατάσταση ως έχει πια.

Και το ερώτημα είναι τι εννοούμε λέγοντας «αποκατάσταση της κακοτεχνίας»; Η δημοτική αρχή δίνει στη δημοσιότητα όπως είναι σήμερα η πινακίδα και η όδευση τυφλών στο συγκεκριμένο σημείο (κεντρική φωτό). Η (πραγματικά τεράστια) κολόνα με την πινακίδα παρέμεινε στη θέση της, και η όδευση τυφλών παράκαμψε την κολόνα με ένα μικρό ζιγκ ζαγκ – και όλα αυτά σε ένα αστικό τοπίο που δεν φαίνεται να έχει άλλα εμπόδια. Ασκήσεις… εδάφους δηλαδή για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Σίγουρα η σημερινή κατάσταση είναι καλύτερη από την πινακίδα πάνω στην όδευση τυφλών. Δεν μπορεί να θεωρηθεί όμως σε καμία περίπτωση «αποκατάσταση της κακοτεχνίας»… Το ζιγκ ζαγκ δεν μπορεί να μετατρέπετεαι σε αυτονόητη πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρτι
Μακάρι να έδειχναν την ίδια ευαισθησία και για άλλες περιοχές των Ιωαννίνων, πχ Γρ. Σακκά, Πλ. Παργης, Επίσης να έδειχναν ευαισθησία για την μετακίνηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back