Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Οι Χαγιάλ θέλουν να παίζουν καλή μουσική

Εικόνα του άρθρου Οι Χαγιάλ θέλουν να παίζουν καλή μουσική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2016, 11:38
ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ένα από τα μουσικά σχήματα που χαρακτηρίζουν το τελευταίο διάστημα τη νύχτα της πόλης, είναι οι Χαγιάλ, ήτοι η Ρόη Πετράκη (τραγούδι), Κώστας Βασδέκης (τραγούδι), Χρήστος Καραβίδης (κιθάρα) και Χρήστος Καλαμπόκης (μπουζούκι). Λίγο πριν κάνουν soundcheck τη Δευτέρα το απόγευμα στο No Ties, όπου θα παίξουν επίσης την ερχόμενη Δευτέρα το βράδυ, όπως και παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, καθώς και τη μέρα των Χριστουγέννων και των Φώτων, ο «Τύπος» μίλησε με την τραγουδίστρια, Ρόη Πετράκη για να μάθει τη σημαίνει «Χαγιάλ»

Τι σημαίνει η λέξη «Χαγιάλ»;

Σημαίνει «όνειρο» στα τούρκικα και είναι διφορούμενη η έννοια. Πρώτον μας υπενθυμίζει ότι το όνειρο όλων μας που είμαστε στη σκηνή είναι να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι με τη μουσική, να προσθέσουμε ένα μικρό λιθαράκι στο οικοδόμημα που λέγεται τέχνη. Δεύτερον, υποδηλώνει την προσπάθειά μας να κάνουμε ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι με το κοινό, στις εμφανίσεις μας με το κοινό.

Πόσο καιρό παίζετε μαζί;

Περίπου 1,5 χρόνο. Δεν είμαστε καταρχάς όλοι από εδώ. Ήταν τυχαίο όντως, εγώ και ο κιθαρίστας δεν είμαστε από τα Γιάννενα. Αλλά βρεθήκαμε μερικοί άνθρωποι που είχαμε την ίδια άποψη για τη μουσική. Αυτό μας έδεσε.  Είχαμε την ίδια άποψη για το τι θέλαμε να κάνουμε, να προωθήσουμε, να παίξουμε για να ακούσει ο κόσμος.

…και τι είναι αυτό τελικά;

Πρωταρχικός στόχος είναι η μουσική μας να μην υποτιμά τη νοημοσύνη των ανθρώπων που έρχονται να μας ακούσουν. Θέλουμε να παίζουμε καλά τραγούδια, κατ’ αρχάς. Όπως λέει ο μαέστρος μας Χρήστος Καλαμπόκης, που είναι και ο παλιότερος και πιο έμπειρος, «τα τραγούδια δεν μας πρόδωσαν ποτέ». Θέλουμε λοιπόν να παίζουμε καλά τραγούδια, έντεχνα, παλιά λαϊκά, ρεμπέτικα, όπου υπάρχουν καλά τραγούδια, εκεί θέλουμε να είμαστε και εμείς.

Θα γράψουν κάτι δικό τους οι «Χαγιάλ»;

Είμαστε στα σκαριά εδώ και πέντε μήνες. Έχουμε τους στίχους και είμαστε στη διαδικασία της μελοποίησης.

Ευχαριστώ πολύ

Ευχαριστώ κι εγώ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back