ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι τοπικοί άρχοντες εύχονται ένα καλύτερο μέλλον

Εικόνα του άρθρου Οι τοπικοί άρχοντες εύχονται ένα καλύτερο μέλλον
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/04/2020, 17:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από τις φετινές ευχές δεν θα μπορούσε να λείπει η πανδημία και ο κοροναϊός. Οι αυτοδιοικητικοί, οι οικονομικοί και άλλοι φορείς, εύχονται πρώτα να ξεπεραστεί η δύσκολη περίοδος και το φετινό, αλλόκοτο Πάσχα, να σφραγίσει με επιτυχία τις προσπάθειες να περιοριστεί η πανδημία.

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στο μήνυμά του, όπως άλλωστε συνηθίζει, βάζει αρκετή επικαιρότητα. Λέει ότι το φετινό Πάσχα είναι «το λιγότερο που στερούμαστε, αναλογιζόμενοι τις τεράστιες συνέπειες που έχει η πανδημία του κοροναϊού» και ότι

συνηθίζουμε να λέμε, πως μετά το Γολγοθά των καθημερινών προβλημάτων ακολουθεί η χαρμόσυνη περίοδος, η περίοδος της Ανάστασης. Και το μήνυμα αυτό το χρειαζόμαστε  τώρα,  όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια.

Να είστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα συμβεί και φέτος, έστω και αν η διάρκεια  της κρίσης θα είναι μακρύτερη. Έστω  και αν χρειαστεί να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερο αγώνα για να μπούμε ξανά σε αναστάσιμη πορεία».

Επίσης, αναφέρεται ξεχωριστά στους νοσηλεύονται ή είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό:  «Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καρτερία, ώστε   να επανέλθουν γρήγορα  υγιείς σε κανονικούς ρυθμούς ζωής», καθώς και στους ιατρούς, στους νοσηλευτές, στους αστυνομικούς,  στους πυροσβέστες, στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στη διατροφική αλυσίδα, σε όλους που έχουν σχέση με το συντονισμό των ενεργειών».

Τέλος, σημειώνει ότι «η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε το καθήκον της σε ο, τι αφορά την προετοιμασία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση» και ότι η Ήπειρος «είναι από τις Περιφέρειες που μέχρι και σήμερα έχει ελάχιστα κρούσματα.  Κι αυτό επιτεύχθηκε με τη συνεργασία όλων σας. Στο χέρι μας είναι να μη χαλάσουμε την εικόνα τις επόμενες ημέρες».

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θα τιμήσουμε την εορτή της νίκης κατά του θανάτου, προασπίζοντας τη ζωή, τη  ζωή τη δική μας, της οικογένειάς μας και των συνανθρώπων μας, ιδίως των πιο ευάλωτων από αυτούς: των παππούδων και των γιαγιάδων μας και αυτών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Θα μείνουμε σπίτι, όχι επειδή είμαστε ακοινώνητοι, αλλά επειδή, αντίθετα, είμαστε κοινωνικοί και νοιαζόμαστε για τους άλλους και τη ζωή τους. Δεν πρόκειται για μόνωση εγωισμού, αλλά ευθύνης και μέριμνας για τον συνάνθρωπο». Συνεχίζει λέγοντας: «Δεν πρόκειται για απόσταση αδιαφορίας, αλλά για απόσταση προστασίας και αγάπης. Ας γιορτάσουμε αυτές τις μέρες με την κρυφή χαρά μέσα μας ότι συμβάλλουμε και εμείς στη νίκη της ζωής».

Επίσης, μηνύματα έχουν στείλει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων


Η Ενότητα Πολιτών


Η παράταξη «Πολίτες για την ανατροπή»


Ο Δήμος Ζίτσας

Ο Δήμος Αρταίων:


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back