ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι συνηθισμένες συστάσεις για την αιθαλομίχλη

Εικόνα του άρθρου Οι συνηθισμένες συστάσεις για την αιθαλομίχλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2024, 13:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Mε τις συνηθισμένες συστάσεις προς τους πολίτες για αποφυγή χρήσης τζακιών κ.λπ., περιορισμό άσκησης και παραμονής σε εξωτερικούς χώρου και ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18ο C όπου υπάρχει κεντρικό σύστημα θέρμανσης, έρχεται να… αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Ηπείρου τις υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στα Γιάννενα.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου αναφέρει ότι από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της πόλης των Ιωαννίνων, οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10), ξεπέρασαν τις ημέρες 4 έως 6/2/2024, σε μέση ημερήσια τιμή, τα 94, 88 και 62 μg/m3 αντίστοιχα, με ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις τις βραδινές ώρες.

Επικαλούμενη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, κάνει λοιπόν τις σχετικές συστάσεις. Οι οποίες προβλέπονται να εκδίδονται μόνο για τις μετρήσεις των ΑΣ10 (για τα μικρότερης διάστασης σωματίδια ΑΣ2,5, τα οποία βρίσκονται συνεχώς πάνω τα επιτρεπτά όρια, δεν υπάρχουν προβλέψεις για μέτρα-συστάσεις).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συστάσεις, δεδομένου των μετεωρολογικών συνθηκών, ισχύουν μέχρι το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί.

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας παρακολουθούν τις μετρήσεις του σταθμού ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τις μετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών και εφόσον απαιτηθεί, θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση για την ενημέρωση του κοινού από την Περιφέρεια Ηπείρου» σημειώνεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back