ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πρώτες εκδηλώσεις του 2020

Εικόνα του άρθρου Οι πρώτες εκδηλώσεις του 2020
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/12/2019, 23:33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1 Ιανουαρίου

Πρωτοχρονιάτικη συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα

To Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών υποδέχεται το 2020 με την καθιερωμένη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, την Πρωτοχρονιά, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βαλς και πόλκες. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


2 Ιανουαρίου

«Μαίρη Πόππινς» στο Πνευματικό Κέντρο

Το μιούζικαλ «Μαίρη Πόππινς» (1964) του Ρόμπερτ Στίβενσον προβάλλει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Την αξιαγάπητη γκουβερνάντα με τις μαγικές ικανότητες που επισκέπτεται το σπίτι μιας προβληματικής οικογένειας υποδύεται η Τζούλι Άντριους. Για τον ρόλο της αυτόν πήρε το Όσκαρ Γυναικείου Ρόλου. Είσοδος ελεύθερη.

Σάκης Ντόβολης-Blues People στο Castillo

Οι Sakis Dovolis Trio και οι The Blues People ανοίγουν τη συναυλιακή χρονιά στο Castillo, στη στοά Πυρσινέλλα.


3 Ιανουαρίου

«Πού πάει ο καιρός που φεύγει;»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ «Ρόδα» του Πνευματικού Κέντρου, την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου (ώρες 11:00-13:30), θεατρικό εργαστήρι για παιδιά, ηλικίας 8 έως 12 ετών, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Το εργαστήρι περιλαμβάνει δράσεις δημιουργικής έκφρασης μέσα από τεχνικές θεάτρου, αφηγήσεις, παροιμίες, τραγούδια και ομαδικά παιχνίδια. Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Maiden party στο Castillo

Οι Maidenance είναι μια tribute band στους Iron Maiden και παίζουν την Παρασκευή στις 22.00, στο Castillo, στη στοά Πυρσινέλλα.


4 Ιανουαρίου

Κουκλοθέατρο: «Η επανάσταση των γλυκών…»

Την παράσταση κουκλοθέατρου: «Η επανάσταση των γλυκών και το μαγικό κάλεσμα» με τον θίασο ΚΟΚΟΥ–ΜΟΥΚΛΟ θα παρουσιάσει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τη Multi – art projects, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, στις 19:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».

Η υπόθεση: Μία χριστουγεννιάτικη νύχτα, στο ζαχαροπλαστείο του κύριου Λουκουμάκη, τα γλυκά ανταλλάσσουν ευχές μεταξύ τους. Όμως, γιατί λένε ότι τα Χριστούγεννα κινδυνεύουν; Από ποιον; Μια γλυκιά ιστορία που μιλά για το πραγματικό νόημα και τη μαγεία των Χριστουγέννων. Η παράσταση, διάρκειας 50’, είναι βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι της Ζωγραφιάς Δαβαρούκα.

Λίγο πριν την παράσταση, στις 18:30, το ΚΔΑΠ «Αερόστατο» θα κάνει ένα δημιουργικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου. Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back