ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της εβδομάδας

Εικόνα του άρθρου Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της εβδομάδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2021, 18:03
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θέατρο, θερινό σινεμά και μουσική και αυτή την εβδομάδα, στα Γιάννενα.

6 Σεπτεμβρίου

Θέατρο: «Επιστροφή στο χωριό»

H θεατρική κωμωδία του Κων. Σταύρου «Επιστροφή στο χωριό» ανεβαίνει από την ομάδα «Σύνθεση» στις 6 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στα Γιάννενα.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Κατσάνος («Γκόλφω μέχρι δακρύων», «Λατρεμένη μου Οικογένεια») ενώ η εικαστική επιμέλεια των σκηνικών είναι του Λουκά Λούκα. Παίζουν: Αιμιλία Παγώνα, Κώστας Βενέτης, Ράνια Κλάπα, Νίκος Παπανικολάου, Αρετή Αγγέλη, Σταυρούλα Συγκούνα, Άρης Τσούκης, Ευγενία Ζεϊμπέκη.

Η νέα παραγωγή της «Σύνθεσης» αφορά μια κωμωδία χαρακτήρων. Μια κωμωδία που παρακολουθεί την προσπάθεια μιας παμπόνηρης μοιρολογίστρας,  να φέρει το γιο και την κόρη της από την Αθήνα πίσω στο χωριό για να ανοίξουν ένα… καθετοποιημένο γραφείο τελετών.

Εισιτήρια: 8 ευρώ, 6 ευρώ το μειωμένο, 3 ευρώ τα παιδιά έως 12 ετών.

Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί για  την ενίσχυση του ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Δουραχάνης Ιωαννίνων.

Θερινό σινεμά: «Corpus Christi»

Την ταινία «Corpus Christi» σε σκηνοθεσία Γιαν Κομασά (2019) προβάλλουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η Πρεσβεία της Πολωνίας στην Αθήνα τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Η υπόθεση: Ένας βαθιά θρησκευόμενος νεαρός τρόφιμος αναμορφωτηρίου προσλαμβάνεται στο ξυλουργείο μιας κωμόπολης, αλλά εκμεταλλευόμενος μια παρεξήγηση θα βρεθεί στο ρόλο του ιερέα της ενορίας, η οποία πασχίζει να ξεπεράσει ένα συλλογικό τραύμα.

Είσοδος ελεύθερη.

8 Σεπτεμβρίου

Μουσική: «Από ψυχής τραγούδια»

Μουσική βραδιά με τίτλο «Από ψυχής τραγούδια» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Εκκρεμές» την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, στο Κάστρο.

Το τετραμελές μουσικό σύνολο με τον Ορέστη Κολέτσο (μπουζούκι, τραγούδι, επιμέλεια προγράμματος), τον Γιάννη Καραλή (τραγούδι, κιθάρα), την Ανατολή Μαργιόλα (τραγούδι) και τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου (πιάνο, τραγούδι, ενορχήστρωση), θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα, ταξιδεύοντας το κοινό από το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι μέχρι τις σύγχρονες μουσικές δημιουργίες. Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης (στο τηλ. 26510 64065, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00».

9 Σεπτεμβρίου

Θέατρο: «Δείπνο με ανανά»

Τη θεατρική παράσταση «Δείπνο με ανανά» παρουσιάζουν η Ομάδα Τέχνης Α.Ν. Αφηγηματικός Νους και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία.Συγγραφέας του «Δείπνο με ανανά» είναι ο Πάνος Ζώης. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Γιάννα Κούλα και τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν η Σωτηρία Τζιούρη και ο Κώστας Χριστοδούλου.

Είσοδος ελεύθερη.

Θερινό σινεμά: «Γάμος αλά γαλλικά»

Την ταινία του Ζαν Πολ Ραπενό «Γάμος αλά γαλλικά» (1971) προβάλλουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το ΔΗΠΕΘΙ την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του αρχοντικού Πυρσινέλλα.

Παίζουν: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Μαρλέν Ζομπέρ, Λάουρα Αντονέλι, Σάμι Φρέι.

Είσοδος ελεύθερη.

11 Σεπτεμβρίου

Θέατρο: «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα»

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) έρχεται ξανά στα Γιάννενα. Αυτή τη φορά με το έργο του Ευγένιου Ο’ Νηλ «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η παράσταση θα ανέβει στις 11 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Tους ρόλους ερμηνεύουν: Πέρης Μιχαηλίδης, Βέρα Κρούσκα, Θανάσης Σαράντος, Χρήστος Διαμαντούδης, Σταυριάνα Παπαδάκη.

Προπώληση εισιτηρίων: στο κιόσκι Tickets Ioannina, στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης και Χαρτέξ, στα καταστήματα Wind και στο viva.gr.

Μουσική: «Άρωμα Μεσογείου»

Την εκδήλωση «Άρωμα Μεσογείου» με το μοντέρνο οπερατικό σχήμα Operatical διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και το Ioannina Lake Run το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων.

Το σχήμα θα ερμηνεύσει ethnic, latin, tango, fados, παλιά ελληνικά τραγούδια αλλά και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις τoυ. Ερμηνεύουν: Ναδίνα Τζιάτζιου, σοπράνο, Θάνος Ζήσης, τενόρος. Στο πιάνο ο Αντώνης Καρατζίκης, που κάνει και τη μουσική διεύθυνση, στο βιολί ο Κώστας Καριτζής.

Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back