Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Oι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2023, 12:11
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θέατρο, μουσική ή σινεμά; Αυτό το σαββατοκύριακο υπάρχουν αρκετές επιλογές. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

11 Φεβρουαρίου

Elephant, Kohana και Ν. Μποντίνας στον Πολυχώρο Αγορά

Το live που γίνεται σήμερα Σάββατο στον Πολυχώρο Αγορά, είναι «πρώτο» για πολλούς λόγους. Καταρχάς, οι Elephant παρουσιάζουν το νέο τους πρότζεκτ, το Minds Under Pressure (ΜUP). Στο πλαίσιο αυτού, φιλοξενούν τους Kohana από τη Θεσσαλονίκη και τον Nικόλα Μποντίνα.

Εισιτήρια 6 ευρώ στην προπώληση, 7 στο ταμείο. Προπώληση εισιτηρίων: Ioannina School of Music (ISM), Vision of Sound - Νάστος Θωμάς.

11-12 Φεβρουαρίου

Παπακωνσταντίνου+Ιωάννου στο Πνευματικό Κέντρο

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Οδυσσέας Ιωάννου συνεχίζουν με την παράσταση «Κοινή ησυχία» επί της σκηνής του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Μαζί με Παπακωνσταντίνου-Ιωάννου, επί σκηνής οι ηθοποιοί Σοφία Πανάγου και Νίκος Βατικιώτης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ελένη Ράντου.

Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ στην Α’ ζώνη, 20 ευρώ (15 ευρώ το μειωμένο) στη Β’ ζώνη, 17 ευρώ (15 ευρώ το μειωμένο) στον εξώστη, 20 ευρώ (15 ευρώ το μειωμένο) στην Α’ ζώνη του εξώστη. Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr και κατάστημα Public.

Ώρα έναρξης: 21:00

11-12 Φεβρουαρίου

Έκθεση φωτογραφίας: «profil réalité»

Όλο τον Φεβρουάριο και μέχρι τις 5 Μαρτίου, η έκθεση «profil réalité» του φωτογράφου Κωνσταντίνου Τερζόπουλου, σε επιμέλεια Παναγιώτη Παππά και Αχιλλέα Τζιάκου, θα φιλοξενείται στο Photometria Photography Center (PPC, KA’ Φεβρουαρίου 184). Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη. Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη-Κυριακή: 17:00-21:00. Τηλ. 2651306361.

11-12 Φεβρουαρίου

«Κόκκινη γραμμή» στο Θέατρο Κύκλος

Την παράσταση «Κόκκινη γραμμή» παρουσιάζει η Ομάδα Τέχνης «Αφηγηματικός Νους-Α.Ν.» στις 11 και 12 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14).

Η υπόθεση: Τέσσερις άνθρωποι μπροστά σε οριακές ψυχικές καταστάσεις παλεύουν με τον φόβο, την τρέλα, την απώλεια, τον τρόμο της ίδιας τους της ζωής.

Κείμενα και ερμηνεία: «Πολύ αργά» της Χάρις Μέγα με τη Σωτηρία Τζιούρη, «Φιλιώ» της Γιάννας Κούλα με τη Λούλα Γρυπαίου, «Ομολογία» της Χριστίνας Φούσκα με τον Ορέστη Τζίμα και «Ακριβές αντίγραφο» του Πάνου Ζώη με την Ελένη Κολοκούρη. Σκηνοθεσία: Γιάννα Κούλα.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6979139705

12 Φεβρουαρίου

«Φτου Ξελευτερία» στη Σκηνή 125

Την παράσταση σωματικού θεάτρου «Φτου Ξελευτερία» φιλοξενεί η «Σκηνή 12» της Θεατρικής Συμπαιγνίας την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 21:00.

Το έργο «Φτου Ξελευτερία» είναι μια performance μιας χορεύτριας και ενός ηθοποιού που πραγματεύεται το δίπολο Θύτη-Θύματος στις ανθρώπινες σχέσεις.

Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Κινησιολογία: Αλεξία Σιμάτη. Ερμηνεία: Μιχάλης Κουμαριανός, Αλεξία Σιμάτη. Μουσική σύνθεση: Βασίλης Αβδελάς, δραματουργία Λίζα Καρδάμη και φωτισμός: Αντώνης Χονδρογιάννης. Στην παράσταση ακούγονται αποσπάσματα από το έργο «Ο Ακατανόμαστος» του Samuel Beckett και το ποίημα «Σώπα μη μιλάς» του Aziz Nesin.

Τιμή εισιτηρίου: 10€, 7€ μειωμένο. Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά.

Χώρος διεξαγωγής παραστάσεων: Σκηνή 125 (Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11, εντός ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. 125). Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513 12830 & 6983749922. Προπώληση εισιτηρίων: Καφέ-μπαρ «Σκάλα», βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Θεατρική Συμπαιγνία.

«Μαύρη Σαύρα» στη Σκηνή 125

Την παιδική θεατρική παράσταση «Μαύρη Σαύρα» της Χ. Μέγα ανεβάζει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 11:30, η «Θεατρική Συμπαιγνία» στη «Σκηνή 125» (Αρχ. Μακαρίου 11, ΚΕΠΑΒΙ). Είναι η τελευταία παράσταση της «Μαύρης Σαύρας»

Τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Γιολάντα Καπέρδα. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Κίκα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοντός, Στέλλα Κατσαρού, Γιολάντα Καπέρδα. Η βασική θεματική του έργου είναι το περιβάλλον και η καταστροφή που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στον πλανήτη.

Τιμή  εισιτηρίου: 10€, 8€ προπώληση, 8€ (άνεργοι, φοιτητές, παιδιά κάτω των  12 ετών, ΑμεΑ & άνω των 65 ετών). Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513 12830 & 6944503266. Προπώληση εισιτηρίων:  Καφέ-μπαρ «Σκάλα», βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Θεατρική Συμπαιγνία, viva.gr.

Σινεμά: «Το δικό μου Αϊντάχο»

Οι «Κυριακές στο πανί» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών προβάλλουν την ταινία «Το δικό μου Αϊντάχο» (1991) του Γκας Βαν Σαντ την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», με ελεύθερη είσοδο.

Παίζουν ο Ρίβερ Φοίνιξ και ο Κιάνου Ριβς. Η ιστορία παρακολουθεί δύο φίλους, τον Μάικ και τον Σκοτ, που ξεκινούν ένα ταξίδι προσωπικής ανακάλυψης. Το ταξίδι θα τους πάει στην πόλη Αϊντάχο και στη συνέχεια στην Ιταλία για την αναζήτηση της μητέρας του Μάικ.

Σινεμά: «Τα μυθικά πλάσματα του νότου»

Το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» προβάλλει την ταινία του Μπεν Ζάιτλιν «Τα μυθικά πλάσματα του Νότου» (2012) στις 12 Φεβρουαρίου, στις 20:15, στον χώρο του (Κουντουριώτη 31).

Η υπόθεση: Χασπάπι είναι έξι χρονών και ζει με τον πατέρα της στο Δέλτα του Μισσισιπή. Εκείνος την προετοιμάζει για τις ημέρες που δεν θα βρίσκεται εκεί για να την προστατέψει - και αυτές δεν αργούν.

Οικονομική ενίσχυση: 2 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back