Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας στα Ιωάννινα

Εικόνα του άρθρου Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας στα Ιωάννινα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2022, 00:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Aρκετές είναι οι εκδηλώσεις που «τρέχουν» αυτή την εβδομάδα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Έχουμε και λέμε:

22 Μαρτίου

Σινεμά: «Ρεπό»

Την κοινωνική σάτιρα «Ρεπό» (1982) του Βασίλη Βαφέα προβάλλει η Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 22 Μαρτίου, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στο πλαίσιο του αφιερώματος «Πόλη, αγάπη μου!».

Η ταινία ξετυλίγει τα ευτράπελα της ημέρας ενός έλληνα εργαζόμενου, κατά το ρεπό του.

Παίζουν: Πέτρος Ζαρκάδης, Άννα Μαρκάκη, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Δημήτρης Πιατάς, Μηνάς Χατζησάββας, Δημήτρης Καταλειφός.

Είσοδος ελεύθερη.

24-27 Μαρτίου

Θέατρο: Σκραμπλ (Τα λευκά τριαντάφυλλα)

Τη θεατρική παράσταση «Σκραμπλ (Τα λευκά τριαντάφυλλα)» του Πάνου Ζώη ανεβάζει η επαγγελματική σκηνή της Ομάδας Τέχνης Α.Ν. από 24 έως 27 Μαρτίου και από 31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου, στις 21:15, στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14).

Τη σκηνοθεσία έχουν κάνει ο Βαγγέλης Αθανασίου και η Όλγα Παππά. Παίζουν οι ηθοποιοί: Όλγα Παππά, Βαγγέλης Αθανασίου και Μαρία Γιαννάκη. Η μουσική είναι του Παναγιώτη Μίτση. Η σκηνογραφία στηρίχθηκε σε μια ιδέα του Τάκη Στεφάνου. Κατασκευή σκηνικού ο Άκης Μάστακας.

Πρόκειται για μια ρομαντική κωμωδία. Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα της παράστασης: Ένας κήπος χωρίς έξοδο. Έρωτες με ημερομηνία λήξης, σαν τις κονσέρβες. Οι αποστάσεις απαραίτητες. Ένας ένοικος που επιθυμεί την ησυχία του. Μια νέα  ένοικος που εισβάλλει στον χώρο του θορυβώντας. Μια υπάλληλος γενικών καθηκόντων που προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 6979139705.

26 Μαρτίου

Cartoon Fantasy από την Μπαντίνα

Ένα αφιέρωμα στη μουσική από ταινίες κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Cartoon Fantasy» θα παρουσιάσει η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής του Δήμου Iωαννιτών το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», στο Πνευματικό Κέντρο.

Θα ακουστούν κομμάτια από γνωστές μελωδίες παιδικών κινουμένων σχεδίων με φανταστικούς ήρωες, που έχουν αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Χρήστος Γεωργάνος.

Βιβλιοπαρουσίαση: «Μύθοι και Σύμβολα»

Το βιβλίο του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη «Μύθοι και Σύμβολα», (εκδόσεις Νίκας) παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Μάνος Στεφανίδης, ιστορικός Τέχνης, καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ο Χρήστος Μασσαλάς, πρώην πρύτανης και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και ο κ. Παπαγιάννης.

27 Μαρτίου

Σινεμά: «Ο γιος»

Tη δεύτερη ταινία του αφιερώματος στους βέλγους σκηνοθέτες Ζαν Πιέρ και Λυκ Νταρντέν προβάλλει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα και την Wallonie-Bruxelles International (Γαλλική Κοινότητα του Βελγίου). Την Κυριακή 27 Μαρτίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» θα προβληθεί η ταινία «Ο γιος» (2002).

Η υπόθεση: Ο Ολιβιέ, ένας ξυλουργός, που ο γιος του δολοφονήθηκε πριν από πέντε χρόνια, προσλαμβάνει στη δουλειά του τον μόλις αποφυλακισθέντα από το αναμορφωτήριο νεαρό δολοφόνο του παιδιού του. Ο 16χρονος, πια, Φρανσίς, δεν γνωρίζει ποιος είναι ο εργοδότης του και μια περίεργη σχέση αρχίζει ν’ αναπτύσσεται μεταξύ τους.

Πρωταγωνιστούν: Ολιβιέ Γκουρμέ, Μοργκάν Μαρίν, Ιζαμπέλα Σουπάρ, Ρεμί Ρενό, Κέβιν Λιρόι.

Ομιλία της Μ. Βρέλλη-Ζάχου στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ομιλία της καθηγήτριας Λαογραφίας Μαρίνας Βρέλλη-Ζάχου διοργανώνουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ο τίτλος της ομιλίας που γίνει την Κυριακή 27 Μαρτίου, στις 11:30, είναι «Οι ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές σήμερα. Μουσειακή παρουσία. Αναπαράσταση. Μόδα».

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, στο Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back