Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι «Αναιρέσεις» ξανάρχονται

Εικόνα του άρθρου Οι «Αναιρέσεις» ξανάρχονται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/05/2022, 22:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι «Αναιρέσεις», το πολιτικό-πολιτιστικό φεστιβάλ του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, επιστρέφουν στο θεατράκι, τον Ιούνιο, στις 10 και 11 του μήνα.

«Το φεστιβάλ Αναιρέσεις επιστρέφει και σας καλεί σε ένα διήμερο πολιτικών εκδηλώσεων και συζητήσεων, που επιχειρούν να ανοίξουν τη συζήτηση θεμάτων κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης. Να μοιραστούμε τις αγωνίες και τις σκέψεις μας, να διασκεδάσουμε μαζί, να γκρεμίσουμε τον αστικό πολιτισμό τους, φτιάχνοντας το πολιτισμό της χειραφέτησης» σημειώνουν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές και προσθέτουν:

«Γνωρίζοντας πως η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος για να κερδίσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε, φιλοδοξούμε το φετινό φεστιβάλ να είναι μια μεγάλη γιορτή, μια όαση πολιτισμού των κάτω, να αποτελέσει τόπο συνάντησης, αμφισβήτησης και αναζήτησης μιας νέας κομμουνιστικής απελευθερωτικής προοπτικής».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

10 Ιουνίου

  • Ενεργειακή κρίση: Άνθρωπος χωρίς ενέργεια ή ενέργεια χωρίς άνθρωπο; Το πανανθρώπινο αγαθό που έγινε εμπόρευμα. Ομιλητές Χρ. Βασιλόπουλος (μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και Φ. Γκούρα (μέλος νΚΑ).
  • Ρεμπέτικο γλέντι με τους Ορφέα Τσακτσίρα, Καλιρρόη Πετράκη, Κώστα Βασδέκη, Μάριο Τούμπα και Χρήστο Καραβίδη.

11 Ιουνίου

  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Όξυνση των καπιταλιστικών ανταγωνισμών και η στάση της κομμουνιστικής αριστεράς. Μιλούν οι Π. Ξοπλίδης (ΠΕ ΝΑΡ) και Κώστας Δεδικούσης (μέλος νΚΑ).
  • Live με τους Spellbound, ΩχΤοΜηδέν και gypsy folk με τους Μουκλιόμος.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back