Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Οι Αθεράπευτοι παρουσιάζουν τον «Παπουτσωμένο γάτο» τους

Εικόνα του άρθρου Οι Αθεράπευτοι παρουσιάζουν τον «Παπουτσωμένο γάτο» τους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2018, 12:04
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Αθεράπευτοι» παρουσιάζουν το θεατρικό «Ο παπουτσωμένος γάτος και ο μάγος Τραμπαδώρ», μια δική τους εκδοχή στο κλασικό παραμύθι του Τζιοβάνι Στραπαρόλα, για παιδιά «2 έως... 102 ετών», όπως σημειώνουν, από 16 Σεπτεμβρίου στο θέατρο της στοας Ορφέα.

Το έργο έχει παρουσιαστεί σε πολλές εκδοχές, οι γνωστότερες των οποίων είναι αυτές του Σαρλ Περώ, στη Γαλλία και των αδελφών Γκριμ, στη Γερμανία.

Σε τούτη την εκδοχή, η ανθρωποποιημένη –στη μορφή του «Παπουτσωμένου Γάτου»– σοφία και εξυπνάδα του φτωχού μυλωνά κατορθώνει να υπερνικήσει την τρομοκρατία και την αλαζονεία του Μάγου Τραμπαδώρ.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Παππά, καθώς και η πρωτότυπη μουσική του έργου που θα παίζεται ζωντανά επί σκηνής. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει επιμεληθεί η Αγγελική Κουτσοθανάση, ενώ οι φωτογραφίες είναι του Βαγγέλη Παπαγιαννάκη.

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): Ευφροσύνη Μήτου, Δημήτρης Παππάς, Κατερίνα Παπλιάκου, Γιώργος Μπολονέζος, Κατερίνα Αρλέτου, Κυριάκος Μαντζιάρας, Παρασκευή Ροντογιάννη, Σοφία Στεφανοπούλου, Παναγιώτης Κόλλιας, Χριστίνα Βάρφη, Λευτέρης Βανούσης, Παναγιώτης Μακρής , Αγγελική Κουτσοθανάση, Εύη Τσαβουρέλου και Ευθυμία Μούζη. Στον ήχο και το φως οι: Κώστας Καραδένδρος και Φανή Κοτίνη. Στο θέατρο της Στοάς Ορφέα από την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί, για 6 παραστάσεις, μέχρι τις 21 Οκτωβρίου.

Γενική είσοδος:7€ (Μέλη της Λέσχης Φίλων:5€)

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 698-198-1067 και 698-198-1058.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back