ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο υπουργός Ανάπτυξης δεν γνωρίζει ακριβώς πόση είναι η ανεργία στην Ελλάδα

Εικόνα του άρθρου Ο υπουργός Ανάπτυξης δεν γνωρίζει ακριβώς πόση είναι η ανεργία στην Ελλάδα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2024, 14:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τις τελευταίες ημέρες, κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής υπουργούς και υφυπουργούς, έκανε μια προεκλογική επίσκεψη στα Γιάννενα.

Επικεφαλής ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο οποίος χρεώνεται πολιτικά την καλπάζουσα ακρίβεια και την αδυναμία ανάσχεσής της.

Ωστόσο, ο κ. Σκρέκας δεν είχε να πει πολλά για το χαρτοφυλάκιό του και την ακρίβεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, μιλώντας στη ΔΕΕΠ Ιωαννίνων, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το 2019 παραλάβαμε μια χώρα προτελευταία στην ανάπτυξη, με ανεργία στο 17%. Καταφέραμε μέσα σε λίγα χρόνια να βρισκόμαστε μεταξύ των τριών πρώτων χωρών σε ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, η ανεργία να είναι σε μονοψήφιο νούμερο και η Ελλάδα σήμερα να αναγνωρίζεται διεθνώς για όσα επιτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα και να παρουσιάζεται ως παράδειγμα προς μίμηση».

Μόνο που η ανεργία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι ακόμα μονοψήφια: Τον Μάρτιο του 2024 καταγράφηκε στο 10,2%, συνεχίζοντας την πτωτική της τάση, από το 2019 και μετά.

Αυτά θα ήταν απλές λεπτομέρειες, αν η κυβέρνηση δεν είχε νομοθετήσει το εξής: ότι για να επανέλθει ο υπολογισμός των μισθών με βάση τις τριετίες, θα πρέπει η ανεργία να πέσει κάτω από το 10%.

Κοινώς, ο υπουργός Ανάπτυξης θα έπρεπε να γνωρίζει και να είναι ακριβής στις δημόσιες δηλώσεις του…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back