Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο υφυπουργός βλέπει «επαναστατική γυμναστική»

Εικόνα του άρθρου Ο υφυπουργός βλέπει «επαναστατική γυμναστική»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2021, 15:42
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, πανεπιστημιακός ο ίδιος, βλέπει «επαναστατική γυμναστική» στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, ωστόσο δεν προτείνει κάποια λύση στο θέμα, το οποίο η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως να διαχειριστεί.

Ο κ. Συρίγος, σχετικά με τους εμβολιασμούς για τους φοιτητές-τριες Ιατρικής που έχουν επαναλάβει σε όλους τους τόνους ότι ουσιαστικά, χάνεται η χρονιά καθώς δεν μπορούν να παρακολουθήσουν κλινικές και ότι δεν εμβολιάζονται, είπε ότι «σε κάποιες περιπτώσεις σχολών υγείας προχωράει ο εμβολιασμός στους φοιτητές».  Εννοεί «κατ’ εξαίρεση» εμβολιασμό, που ωστόσο αφορά ένα πολύ μικρό κομμάτι και ευκαιριακά, όταν και αν υπάρξει ακυρωμένο ραντεβού.

Ο ίδιος ο κ. Συρίγος είχε προαναγγείλει επαναλειτουργία των κλινικών μετά το Πάσχα. Στις σημερινές δηλώσεις του τόνισε ότι αναμένεται «πράσινο φως για να προχωρήσουν και άλλες ειδικότητες με κλινικές ασκήσεις, και να μπορέσουν να αρχίσουν και οι πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών που έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ». Διευκρίνισε ότι γι αυτό, θα χρειαστούν «γύρω στις 50.000 εμβόλια για να καλύψουμε αυτούς τους φοιτητές και τους καθηγητές τους».

Αυτή τη στιγμή, 50.000 εμβόλια είναι ο πανελλαδικός ημερήσιος μέσος όρος χορηγούμενων δόσεων.

Είπε επίσης ότι για τους φοιτητές-τριες που θα κάνουν κλινικές ασκήσεις και θα έρχονται σε επαφή με ασθενείς «έχουν εξασφαλιστεί τα εμβόλια. Για τους υπόλοιπους φοιτητές που κάνουν πρακτική έχουμε ζητήσει self-tests».

Ακόμα, τόνισε ότι αναμένονται εισηγήσεις της επιτροπής για τους φαρμακοποιούς και με αυτούς που πρέπει να κάνουν άσκηση σε λύκεια, καθώς και τους φοιτητές φυσικής αγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back