Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο «συγγενής» ήταν απατεώνας

Εικόνα του άρθρου Ο «συγγενής» ήταν απατεώνας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2022, 14:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων χτες το πρωί, στα Γιάννενα. 

Ο ημεδαπός φέρεται να εμπλέκεται σε τρεις υποθέσεις απάτης. Στην υπόθεση, η Αστυνομία εκτιμά ότι υπάρχει και μια συνεργός, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ταυτοποιηθεί. 

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση, ο κατηγορούμενος, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο της συνεργού του, προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα παριστάνοντας τον συγγενή τους και επιχειρούσε να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά, προφασιζόμενος οικονομική ανάγκη για κάλυψη ιατρικών εξόδων για δήθεν νοσηλεία του παιδιού τους σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Από την έρευνα που ακολούθησε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο απόπειρες εξαπάτησης πολιτών που έγιναν χτες το πρωί, ενώ εξακριβώθηκε ότι με τον ίδιο τρόπο δράσης είχε καταφέρει να αποσπάσει στις 3 Νοεμβρίου από ηλικιωμένη σε περιοχή των Ιωαννίνων το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 350 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του κατηγορούμενου, καθώς και το αυτοκίνητο της συνεργού του, με το οποίο προσέγγιζε τους πολίτες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για τυχόν εμπλοκή του σε παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back