Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 1-10-2019, 10:07
ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η πλατεία είχε παιχνίδια κι έναν πλάτανο στο κέντρο. Κι όσα ήταν να συζητήσουν τα κρεμάγαν σ’ ένα δέντρο. Γύρω-γύρω είχε παγκάκια από ξύλα σκαλιστά κούνιες, μύλους και τραμπάλες κι όλα τους ζωγραφιστά…». Μια μικρή μόνο εικόνα από «Το φανταστικό χωριό» του Σπύρου Γραμμένου.

Ο ξεχωριστός τραγουδοποιός γράφει το δικό του παραμύθι και ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου «Έκφραση» (Αραβαντινού 14) στις 5 και 6 Οκτωβρίου.

Ένα αλληγορικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, γεμάτο μουσική και τραγούδια, για ένα «φανταστικό χωριό», που θα μπορούσε να είναι πρότυπο για μια ευτυχισμένη κοινωνία. Η ιστορία και οι ήρωες ζωντανεύουν μπροστά στους θεατές, συνομιλούν μαζί τους και όλοι μαζί γίνονται μέρος μιας μεγάλης γιορτής όπου όλοι οι άνθρωποι χωράνε και ζούνε μονιασμένοι. Τι θα γίνει όμως όταν ο πόθος για εξουσία τους χτυπήσει την πόρτα; Πώς θα αντιδράσουν οι ήρωες του «Φανταστικού χωριού» και τι συνέπειες θα έχει αυτό για όλο το χωριό; «Θα μας πιάσει μια φαγούρα/Όλοι θα έχουμε καούρα/Όλα θα είναι μια μουτζούρα/Γύρω μας μια θoλούρα/Θα μας πιάσει μια μουρμούρα/Και θα βγάλουμε καμπούρα/Θα ’μαστε καρικατούρα»…

Το «φανταστικό χωριό» σκηνοθετεί η Ζωή Ξανθοπούλου, ερμηνεύει ο Σπύρος Γραμμένος και μουσική παίζει ο Χάρης Παρασκευάς . Βοηθός σκηνοθέτης ο Κώστας Δετώρος και σκηνικά-κοστούμια η Αμαλία Θεοδωροπούλου. Κείμενο και τραγούδια του Σπύρου Γραμμένου. Το βιβλίο και το cd της παράστασης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ.


Παραστάσεις: Σάββατο 5 Οκτωβρίου- 17:30, Κυριακή 6 Οκτωβρίου-12:00 και 17:30.

Διάρκεια της παράστασης 50 λεπτά.

Εισιτήριο: 10 ευρώ

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2