ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο «παλιός» βιολογικός καθαρισμός αναβαθμίζεται

Εικόνα του άρθρου Ο «παλιός» βιολογικός καθαρισμός αναβαθμίζεται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2024, 18:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων της ΔΕΥΑΙ, η μονάδα του βιολογικού καθαρισμού δηλαδή, θα συνεχίσει να υπάρχει εργοτάξιο τα επόμενα δύο χρόνια.

Εδώ και δυόμισι χρόνια, βρίσκεται σε εξέλιξη και οδεύει προς ολοκλήρωση η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, με κόστος σύμβασης 17 εκατ. ευρώ. Ένα έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Την ίδια ώρα, όμως, ένα νέο έργο ετοιμάζεται να ξεκινήσει. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης για το έργο με τίτλο «αποκατάσταση και αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών λυμάτων ΔΕΥΑΙ», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. O προϋπολογισμός του έργου είναι 11.168.000 ευρώ. Η ανάδοχος εταιρία είναι η «Μεσόγειος», η ίδια εταιρία που κατασκευάζει την επέκταση της μονάδας. Το κόστος της σύμβασης για αυτό το έργο ανέρχεται σε 10.990.000, με την εταιρία να δίνει ελάχιστη έκπτωση.

Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση του υπάρχοντος εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων ακαθάρτων υδάτων, όπως και την ενσωμάτωση όλων των συστημάτων τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού των αντλιοστασίων λυμάτων σε ένα ενιαίο σύστημα.

«Το έργο αυτό σε συνδυασμό με την επέκταση των υφιστάμενων υποδομών του βιολογικού καθαρισμού, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται εντός μηνός, αλλά και την αναμενόμενη υπογραφή της σύμβασης για την ξήρανση και εκμετάλλευση της παραγόμενης λυματολάσπης, εντός των προσεχών ημερών, δίνουν μια μεγάλη ώθηση στη ΔΕΥΑΙ προς την κατεύθυνση του ευρωπαϊκού εκσυγχρονισμού και την προστασία του περιβάλλοντος» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back