ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Νίκος Γκόντας «φτιάχνει πρόγραμμα» ένα μήνα πριν τις εκλογές…

Εικόνα του άρθρου Ο Νίκος Γκόντας «φτιάχνει πρόγραμμα» ένα μήνα πριν τις εκλογές…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2023, 13:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία συγκεντρώνει στοιχεία πολιτών (με τη συναίνεσή τους, φυσικά) και «προτάσεις για την περιοχή που επιθυμούν ή για το σύνολο του Δήμου».

Το κάνει με μια φόρμα google και όχι παρέχοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες-ουσες να κρατήσουν την ανωνυμία τους. Αυτό, σε μια ποσοτική έρευνα, όπως είναι αυτή που θεωρητικά διενεργεί η παράταξη, ουσιαστικά σημαίνει ότι δίνει τη δυνατότητα πιο άμεσης επικοινωνίας, σε μια πολιτική παράταξη, λιγότερο από ένα μήνα πριν τις εκλογές.

Δεύτερον, η παράταξη του κ. Γκόντα λέει ότι «τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα αποτελέσουν μέρος της βάσης δεδομένων που ήδη έχει δημιουργήσει η παράταξη καταρτίζοντας το πρόγραμμα της πενταετίας 2023-2028».

Συμπεραίνεται λοιπόν ότι η παράταξη δεν έχει συγκροτήσει ακόμα το πρόγραμμά της, εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, λίγο πριν τις εκλογές. Έτσι και αλλιώς, μέχρι στιγμής δίνει αποκλειστικό βάρος στα έργα της προηγούμενης θητείας της, που έληξε πριν από 13 χρόνια. Ένα από αυτά δεν υφίσταται πλέον λόγω κακοτεχνίας, όπως η κεντρική πλατεία της πόλης.

Τρίτον, το ερωτηματολόγιο δεν δρέπει ερευνητικές δάφνες και δύσκολα μπορεί να πείσει για την ερευνητική του ειλικρίνεια, ακόμα και αν αυτή όντως υφίσταται. Δεν πρόκειται για μια δομημένη έρευνα, με κωδικοποιημένες ερωτήσεις και κλιμακωτές απαντήσεις.

Απλά, γράφετε σε μια φόρμα «τις προτάσεις σας για μια «Ευρωπαϊκή Πόλη Πρότυπο». Ευτυχώς, το τηλέφωνό σας δεν είναι προαπαιτούμενο…

«Ο χρόνος είναι πολύτιμος και μέσα από αυτόν τον ανοιχτό διάλογο και την άμεση συμμετοχή των πολιτών στα κοινά θα είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση και να είμαστε αποτελεσματικοί από την πρώτη κιόλας μέρα της νέας δημαρχιακής θητείας» δήλωσε ο κ. Γκόντας, ο οποίος ανακάλυψε κάπως αργά τη «συμμετοχική διαδικασία» των πολιτών.

Η φόρμα, αν θέλετε να δείτε ή και να συμπληρώσετε, είναι στον εξής σύνδεσμο: https://tinyurl.com/rbpcwzbt

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back