ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο «Επιτάφιος» από το Μουσικό Σχολείο Άρτας

Εικόνα του άρθρου Ο «Επιτάφιος» από το Μουσικό Σχολείο Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2022, 15:43
ΗΠΕΙΡΟΣ

Συναυλία-παρουσίαση cd του μουσικού έργου «Επιτάφιος» του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιάννη Ρίτσου θα κάνει το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων την Τρίτη 7 Ιουνίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας.

Ερμηνεύει ο Ανδρέας Καρακότας ενώ συμμετέχει ορχήστρα μαθητών/τριών. Προλογίζει ο Θανάσης Τρικούπης, κοσμήτορας Σχολής Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τον Μάιο του 2017 το Μουσικό Σχολείο πραγματοποίησε συναυλία με το μουσικό έργο «Επιτάφιος» με ορχήστρα μαθητών/μαθητριών και ερμηνευτή τον Ανδρέα Καρακότα. Η συναυλία ηχογραφήθηκε και δύο χρόνια αργότερα εκδόθηκε σε cd (διαθέσιμο για κατέβασμα από την ιστοσελίδα του σχολείου).

«Μολονότι έχουν γίνει πολλαπλές ερμηνείες και ηχογραφήσεις του έργου, που δείχνουν  τη ζωντάνια του Επιτάφιου, τη δυναμική και την αντοχή του στο χρόνο, η ηχογράφηση με την ορχήστρα μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου τον Μάιο του 2017 και η νέα συναυλία μας την Τρίτη 7 Ιουνίου, δίνουν νέα πνοή και λάμψη στο αθάνατο έργο και προκαλούν θετικά συναισθήματα και αισιόδοξες σκέψεις, για την αδιάκοπη πορεία του σπουδαίου μουσικοποιητικού μνημείου της νεοελληνικής τέχνης και την αξιοποίησή του στην εκπαιδευτική διαδικασία» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μουσικού Σχολείου Άρτας, την οποία υπογράφουν ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός Σπήλιος Κούνας και η διευθύντρια Ανθούλα Ζιώρη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back