ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Βασίλης Κώστας διεκδικεί ένα Grammy

Εικόνα του άρθρου Ο Βασίλης Κώστας διεκδικεί ένα Grammy
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2023, 16:27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε έξι μέρες από σήμερα, τα βραβεία Grammy, τα «μουσικά όσκαρ» δηλαδή, θα έχουν και «ολίγη από Γιάννενα».

Ο Βασίλης Κώστας, δεξιοτέχνη του λαούτου και ένας από τους πιο υποσχόμενους μουσικούς της περιοχής, αλλά και πιο γνωστούς έξω από τα σύνορά της, είναι, μαζί με τους Global Messengers και τον Ντανίλο Πέρες, υποψήφιοι για το «καλύτερο λάτιν τζαζ άλμπουμ».

Εκεί λοιπόν, δίπλα στη Μπιγονσέ και τον Κέντρικ Λαμάρ, αλλά και τον Ντέιβ Μαστέιν, τον Όζι και τον Τόνι Αϊόμι, θα βρίσκεται και ο Βασίλης Κώστας.

Ο Ντανίλο Πέρες καταρχάς, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους πιανίστες της τζαζ. Γεννημένος στον Παναμά το 1965, ο Πέρες έχει παίξει με τύπους όπως ο Τζακ ντε Τζονέρ, ο Στιβ Λέισι, ο Γουίντον Μαρσάλις και ο Τίτο Πουέντε. Έχει υπάρξει μέλος του Wayne Shorter Quartet, επίσης.

Είναι ήδη βραβευμένος με Grammy, καθώς το 1998, το άλμπουμ του Central Avenue κέρδισε στην κατηγορία που είναι υποψήφιος και φέτος.

Γενικώς, το βιογραφικό του είναι απέραντο και απόλυτα δικαιολογημένο.

Οι Global Messengers είναι η τρέχουσα μπάντα του: είναι ένα σεξτέτο με μουσικούς από την Ελλάδα, την Παλαιστίνη, τις ΗΠΑ και την Ιορδανία, που κυκλοφορεί το άλμπουμ Crisalida

Το γκρουπ, στο οποίο συμμετέχει και ο Βασίλης Κώστας, σχηματίστηκε στο Berklee Global Jazz Institute, στο μεγαλύτερο ακαδημαϊκό κονσερβατόριο του δυτικού κόσμου.

Στις 6 Φεβρουαρίου λοιπόν, ο Κώστας, μαζί με τη μπάντα και τον διευθυντή της, θα διεκδικήσει το βραβείο του καλύτερου λάτιν τζαζ άλμπουμ, μαζί με τους

  • Arturo O’Farrill & The Afro Latin Jazz Orchestra Featuring The Congra Patria Son Jarocho Collective – Fandango at the Wall in New York
  • Arturo Sandoval – Rhythm & Soul
  • Flora Purim – If You Will
  • Miguel Zenón – Música de las Américas


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3