ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O ασπροπάρης επιστρέφει στα σχολεία

Εικόνα του άρθρου O ασπροπάρης επιστρέφει στα σχολεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2021, 17:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον ασπροπάρη (ή κουκάλογο αλλιώς) επιστρέφει στα σχολεία της Ηπείρου και της Θεσσαλίας από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Αποστολή διάσωσης του Ασπροπάρη» έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 1.700 μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί από 25 σχολεία των περιοχών που επισκέπτεται ο μεταναστευτικός γύπας ασπροπάρης, με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και Ιωαννίνων και με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας.

Το υλικό του προγράμματος περιλαμβάνει 15 δραστηριότητες και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-15 ετών, ενώ έχει πλαισιωθεί και από το συμπληρωματικό υλικό «Ομάδα Διάσωσης του Ασπροπάρη: Οδηγός Αποστολών» που καλεί τα παιδιά να φέρουν εις πέρας απίθανες αποστολές για τη διάσωση του απειλούμενου με εξαφάνιση γύπα.

Τα σχολεία που υλοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχουν την υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Ομάδας της Ορνιθολογικής Εταιρείας με τη μορφή μίας ή περισσότερων επισκέψεων στην τάξη για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων αλλά και την από κοινού συνεργασία για τη δημιουργία μαθητικών έργων που αναδεικνύουν τη σημασία προστασίας του πιο απειλούμενου γύπα της Ευρώπης.

Σε περίπτωση μη δυνατότητας υλοποίησης σχολικών επισκέψεων εξαιτίας των περιορισμών για την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί εξ αποστάσεως.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back