Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 11-03-2018, 09:50
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πρώτο pickup που διαθέτει ενσωματωμένη ψησταριά και κινητή κουζίνα έκανε το. ντεμπούτο του στο Διεθνές Σαλόνι Φορτηγών της Βορείου Αμερικής.

Πρόκειται για το Smokin’ TITAN της Nissan, ένα όχημα αναυψηχής για τους λάτρεις του μπάρμπεκιου με πληθώρα λειτουργιών, άκρως φιλικών για τον επαγγελματία ψήστη. Το όλο εγχείρημα βασίζεται στο πλαίσιο ενός TITAN XD Gas King Cab, προερχόμενο απευθείας από το Canton, το εργοστάσιο κατασκευής του θηριώδους pickup της Nissan στο Mississippi. 

Ο «μετασχηματισμός» του Smokin’ TITAN ξεκίνησε με την προσθήκη μιας αλουμινένιας πλατφόρμας της CM Truck Beds, επιτρέποντας τη δημιουργία χώρου για τρεις σταθμούς προετοιμασίας φαγητού, καθένας από τους οποίους διαθέτει μια εστία διπλού καυστήρα από αλουμίνιο της Partner Steel, μαζί με μια πλάκα κοπής της Churrasco Brazilian Wood. Ένας προσαρμοσμένος επί του φορτηγού νεροχύτης 24x24 της Teton Steel, καθώς και ένα σύστημα αποθήκευσης νερού είναι εύκολα προσβάσιμα από την πλατφόρμα. 

Το αυτόνομο σύστημα νεροχύτη και νερού μπορεί να αντικατασταθεί με ένα ψυγείο Yeti, όταν η ψύξη είναι το ζητούμενο. Εκμεταλλευόμενο το επίπεδο δάπεδο του TITAN στη δεύτερη σειρά της έκδοσης King Cab, ένας ψυγείο-καταψύκτης ARB με διαχωριστικό, βρίσκει την ιδανική θέση του ακριβώς στο σημείο των πίσω καθισμάτων, μαζί με ένα ειδικής κατασκευής ράφι μπαχαρικών. Ωστόσο, η «καρδιά» του Smokin’ TITAN βρίσκεται μέσα στο ρυμουλκούμενο που έλκει το φορτηγό. Δεδομένου ότι το ψήσιμο μπορεί να δημιουργήσει θερμότητα που ξεπερνά τους 300 °C, το εργοστασιακό πάτωμα του TITAN XD αφαιρέθηκε από το πλαίσιο και χρησιμοποιήθηκε μια ιδιοκατασκευή της B & S, προκειμένου να αποφευχθεί η επίδραση της θερμότητας στο φορτηγό. 

Το ρυμουλκούμενο του Smokin’ TITAN διαθέτει δύο γνήσιες, στεγανές θήκες αποθήκευσης του Nissan TITAN που χρησιμεύουν για τα ξύλα της φωτιάς. Χρησιμοποιώντας το πρωτοποριακό σύστημα μεταφοράς Utili-Track του TITAN, ένας συρόμενος δίσκος της B & S έχει σχεδιαστεί για να είναι εύκολο να συρθεί η ψησταριά μέσα και έξω από το πάτωμα. Το ρυμουλκούμενο είναι ασφαλισμένο με ένα χαλύβδινο κάλυμμα Diamondback SE Tonneau, επιτρέποντας στον χρήστη να καπνίζει το κρέας σε μια ειδική θύρα και να το συσκευάζει για το ταξίδι.

Δείτε στιγμιότυπα από το Nissan «Smokin' TITAN»


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2