Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 18-02-2019, 13:57
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ανανεωμένο Passat θα αποκαλύψει η VW στην 89η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό την Πέμπτη 7 Μαρτίου.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο νέο πρόγραμμα τεχνολογικών εφαρμογών IQ.DRIVE, το οποίο περιλαμβάνει και όλα τα εξελιγμένα συστήματα υποστήριξης του οδηγού, συμπεριλαμβανομένης και της αυτόνομης οδήγησης.

Το ανανεωμένο VW Passat είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα κινείται αυτόνομα από στάση έως την τελική ταχύτητα των 210 χλμ./ώρα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η τρίτη γενιά του Modular Infotainment Matrix (MIB3) κάνει επίσης το ντεμπούτο της στο ανανεωμένο Passat. Το App-Connect -η διασύνδεση για την ενσωμάτωση των εφαρμογών smartphone- προσφέρει για πρώτη φορά ασύρματη ενσωμάτωση των εφαρμογών iPhone μέσω ασύρματου Apple CarPlay. Το Passat είναι πλέον μόνιμα συνδεδεμένο, καθώς το νέο σύστημα Infotainment έρχεται επίσης με μια ενσωματωμένη μονάδα online σύνδεσης (OCU) με κάρτα SIM.

Το υλικό και το λογισμικό στο MIB3 είναι ψηφιακά συνδεδεμένα με το νέο ψηφιακό cockpit. Τα ψηφιακά όργανα έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα (Active Info Display). 

Η βελτιωμένη οθόνη γραφικών υψηλής αντίθεσης είναι υψηλής ποιότητας. Τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις εμφάνισης μπορούν τώρα να προσαρμοστούν μέσω του νέου τιμονιού πολλαπλών λειτουργιών με το πάτημα ενός κουμπιού.

Υβριδική τεχνολογία

Το ανανεωμένο VW Passat GTE, αξιοποιεί τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνησης και την υβριδικής τεχνολογίας. Έχει την ικανότητα να καλύψει περίπου 55 χλμ. στο νέο κύκλο WLTP, που αντιστοιχεί σε περίπου 70 χλμ. στον κύκλο δοκίμων NEDC. Ταυτόχρονα, ο συνδυασμός του ηλεκτροκινητήρα και του υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα ισχύος 218 ίππων, επιτρέπει στο γερμανικό αυτοκίνητο να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις με υψηλές επιδόσεις.

Ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό είναι ο νέος κινητήρας ντίζελ 2.0 TDI Evo, απόδοσης 150 ίππων, που μειώνει κατά 10 γραμ./χλμ. τις εκπομπές του CO2, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο προηγούμενο κινητήρα. Ο 2.0 TDI Evo είναι ο πρόδρομος μιας νέας γενιάς πετρελαιοκινητήρων.

Στην Ευρώπη, oι πωλήσεις του ανανεωμένου VW Passat θα ξεκινήσουν τον Μάιο και τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν τον Σεπτέμβριο.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα