ΕΛΛΑΔΑ

Νέες εκκενώσεις οικισμών στον Ασπρόπυργο

Εικόνα του άρθρου Νέες εκκενώσεις οικισμών στον Ασπρόπυργο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/08/2023, 14:56
ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η φωτιά στον Ασπρόπυργο με τους κατοίκους των Ποντίων και της Βέρας να λαμβάνουν μήνυμα εκκένωσης των οικισμών.

Όπως αναφέρει το μήνυμα: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Οικισμό Ποντίων, Οικισμό Βέρας απομακρυνθείτε προς Ελευσίνα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies

Νωρίτερα στις 10:02 το πρωί μήνυμα για εκκένωση της περιοχής Λάκκα Κάτσαρη είχαν λάβει οι κάτοικοι του Ασπρόπυργου. «Εάν βρίσκεστε σε Λάκκα Κατσαρή απομακρυνθείτε προς Ασπρόπυργο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει το μήνυμα.

Οι τρεις εστίες της φωτιάς καίνε στις περιοχές Λάκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για εστίες κοντά σε επαγγελματικούς χώρους.


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ασπροπύργου έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην έξοδο 4 της Αττικής Οδού, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.

Κατόπιν εντολής της Πυροβεστικής, διεκόπη η κυκλοφορία του Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα – Άνω Λιόσια. Η αμαξοστοιχία 1309 έχει ακινητοποιηθεί στον σταθμό Κινέτας.

Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις στα δρομολόγια, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Φωτογραφία αρχείου



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back