ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέα υπόσχεση για το ρεύμα στις ΔΕΥΑ

Εικόνα του άρθρου Νέα υπόσχεση για το ρεύμα στις ΔΕΥΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/12/2022, 11:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε στη γενική συνέλευση της ΕΔΕΥΑ ότι θα δοθεί, σε πρώτη φάση οικονομική ενίσχυση στις Δ.Ε.Υ.Α. ύψους 20 εκ. ευρώ με βάση νομοθετική διάταξη που προωθείται προς ψήφιση για να καλύψουν μέρος της οικονομικής τους επιβάρυνσης που προέκυψε από την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και θα διερευνηθεί η δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης των επιχειρήσεων, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα ξεκινήσει διάλογος του Υπουργείου με την Ε.Δ.Ε.Υ.Α. με βάση και την μελέτη που έχει εκπονηθεί για 35 Δ.Ε.Υ.Α.

Επίσης, δεσμεύθηκε ότι οι Δ.Ε.Υ.Α. δεν θα ιδιωτικοποιηθούν και δεν θα χρεωκοπήσουν.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη σχετική υπόσχεση του κ. Πέτσα.

Τόσο ο πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργης Μαρινάκης όσο και ο αντιπρόεδρος Απόστολος Καλογιάννης, ζήτησαν από τα συναρμόδια υπουργεία την στήριξη των Δ.Ε.Υ.Α. για να διαχειριστούν το ενεργειακό τους κόστος. Ειδικότερα ζήτησαν επαρκή οικονομική ενίσχυση, ειδικό τιμολόγιο ενέργειας για τις Δ.Ε.Υ.Α. και «χώρο» στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και χρηματοδότηση των ενεργειακών δράσεων των Δ.Ε.Υ.Α. ώστε να αποκτήσουν ενεργειακή αυτάρκεια.

Επίσης,  σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ζήτησαν να δρομολογηθούν «ορθολογικές και δίκαιες διαδικασίες για να προσλάβουν οι Δ.Ε.Υ.Α. το απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία τους προσωπικό με βάση την νομική τους φύση και το θεσμικό τους πλαίσιο, ενώ εξέφρασαν και την ανησυχία τους για την ανάληψη από την ΡΑΕ, με βάση νομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή, του ρόλου της Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων ως προς τις συνέπειες που θα έχει η εξέλιξη αυτή για τις Δ.Ε.Υ.Α., αλλά και για τον τομέα των υδάτων γενικότερα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back