Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Να γίνει «καταφύγιο άγριας ζωής» το Ξηροβούνι

Εικόνα του άρθρου Να γίνει «καταφύγιο άγριας ζωής» το Ξηροβούνι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2019, 13:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό παράνομης θήρας καταγγέλλει δημόσια, με ανακοίνωσή της προς την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων, ο Ορειβατικός Σύλλογος Σκλίβανης.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στο Ξηροβούνι Σκλίβανης του Δήμου Δωδώνης. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, κυνηγός από άλλη περιοχή σκότωσε ένα κοπάδι πέρδικες (17 στον αριθμό)  «που ίσως βρέθηκαν εκεί κυνηγημένες από άλλη περιοχή, γιατί στο Ξηροβούνι δεν υπάρχουν. Τις έχουν εξολοθρεύσει». Το κυνήγι έγινε μαζί με τον γιο του. Στην καταγγελία σημειώνεται ότι μάρτυρας του περιστατικού έγινε ένας άλλος κυνηγός ο οποίος το ανέφερε στις αρμόδιες αρχές «και δεν γνωρίζουμε τις εξελίξεις διότι δεν δημοσιοποιήθηκε πουθενά».

Με αφορμή την υπόθεση αυτή, ο Ορειβατικός Σύλλογος Σκλίβανης, αφού εξαίρει τη στάση του κυνηγού που κατήγγειλε το περιστατικό, ζητά μέτρα κατά της λαθροθηρίας, προσθέτοντας ότι «σκοτώνονται ζαρκάδια αλλά και αγριόγιδα». 

Επαναφέρει δε το αίτημά του να απαγορευτεί το κυνήγι στο Ξηροβούνι και να χαρακτηριστεί η περιοχή καταφύγιο άγριας ζωής «προκειμένου να διασωθεί η πέρδικα, τα ζαρκάδια και με τα αγριόγιδα που εμφανίστηκαν στο Ξηροβούνι πριν να είναι αργά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3