ΒΙΒΛΙΟ

Το «μυστήριο της μονής κάλτσας» της Χρ. Κοψιδά

Εικόνα του άρθρου Το «μυστήριο της μονής κάλτσας» της Χρ. Κοψιδά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2022, 23:47
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα γιαννιώτικα λογοτεχνικά πράγματα, έρχεται να προστεθεί το «Μυστήριο της μονής κάλτσας» της Χριστίνας Κοψιδά.

Η Χριστίνα Κοψιδά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ζει στα Ιωάννινα με την οικογένειά της. Το «Μυστήριο της μονής κάλτσας» είναι ένα παιδικό βιβλίο που έγραψε και που κυκλοφόρησε μέσα στο καλοκαίρι του 2022 από τις εκδόσεις «Oasis». Την εικονογράφηση του βιβλίου έχει κάνει η κόρη της, η Αριάδνη Βάντζου-Κοψιδά.

Η υπόθεση του βιβλίου: Ο Στέφανος, ένα παιδί της Δ ́ τάξης δημοτικού, βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπος με ένα μυστήριο που αναστατώνει όλη την οικογένειά του. Κάλτσες που εξαφανίζονται ως δια μαγείας και από ζευγάρια μένουν μονές. Μα τι να συμβαίνει άραγε; Αποφασίζει να αναλάβει δράση, όταν αντιλαμβάνεται πως δεν έχει ούτε δύο κάλτσες ίδιες στο συρτάρι του. Έτσι μπαίνει σε έναν αγώνα αναζήτησης. Ψάχνει, σκαλίζει, βάζει παγίδες και παρακολουθεί υπόπτους. Κι ενώ οι μέρες περνούν κι αρχίζει να απογοητεύεται, η λύση εμφανίζεται μπροστά στα μάτια του, εκεί που δεν το περιμένει.

Το «Μυστήριο της μονής κάλτσας» διακρίθηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 2017. Κι αν θέλετε να μάθετε τι έγινε με το μυστήριο αυτό, η απάντηση βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back