ΗΠΕΙΡΟΣ

Μουσικό Σχολείο Άρτας: «Φοράμε πάντα κράνος» με βραβείο

Εικόνα του άρθρου Μουσικό Σχολείο Άρτας: «Φοράμε πάντα κράνος» με βραβείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2022, 00:16
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ» του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια κατέλαβαν μαθητές-τριες της Α’ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2021-22 του Μουσικού Σχολείου Άρτας, με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον Παναγιώτη Γιαννούτσο.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του υπουργείου Παιδείας.

Οι μαθητές-τριες του Μουσικού Σχολείου δημιούργησαν ένα σποτ 45’’ με τίτλο «Φοράμε πάντα κράνος» (δείτε το σποτ εδώ).

Μέσα από το συγκεκριμένο σποτ οι μαθητές-τριες παρακινούν τους συνομήλικούς τους να φορούν κράνος όταν χρησιμοποιούν παιχνίδια-οχήματα όπως skate, rollers, scooter και φυσικά ποδήλατο.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας βραβεύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Την προηγούμενη χρονιά συμμετείχε στην κατηγορία «Ταινία» αποσπώντας το τρίτο βραβείο με το πρωτότυπο τραγούδι «Ο δικός μας ο δρόμος».

«Το Μουσικό Σχολείο Άρτας μέσα από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και γενικότερα μέσα από τη συνεργασία με φορείς και οργανισμούς όπως το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) ‘Πάνος Μυλωνάς’, επιδιώκει να αναδείξει το θέμα της οδικής ασφάλειας ως θέμα κοινής ευθύνης, να ενεργοποιήσει και ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους και να καλλιεργήσει κουλτούρα οδικής ασφάλειας στους αυριανούς πολίτες της χώρας μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του υπουργείου «για την τιμή που μας κάνουν να ξεχωρίσουν και να βραβεύσουν τη συμμετοχή μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ελπίζουμε ότι το σποτ που έχουμε δημιουργήσει, θα βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στις καθημερινές μας μετακινήσεις και στην ελάττωση των τροχαίων ατυχημάτων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3