ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσεία: Μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις

Εικόνα του άρθρου Μουσεία: Μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2021, 16:30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέρα επαναλειτουργίας η αυριανή και για το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων να υπενθυμίζει ότι, πέραν των μόνιμων εκθέσεων, υπάρχουν και περιοδικές εκθέσεις.

Αυτές είναι:

1. «Ήπειρος, μητροπόλεις, αποικίες. Στα άκρα του αρχαίου κόσμου», στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων «Διώνη».

2. «Ο καιρός της Επανάστασης. Τα Γιάννενα από τον Ρήγα στον Byron», στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων «Δημήτριος Κωνστάντιος».

3. «Αργυροφεγγής. Τα Αργυρά των Ιωαννίνων», στο Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο, καθώς και στο «Θησαυροφυλάκιο» στην εσωτερική Ακρόπολη του Κάστρου Ιωαννίνων. Σημειώνεται ότι πρόκειται για σπονδυλωτή έκθεση με ταυτόχρονη παρουσίαση αργυρών αντικειμένων λατρείας, πολυτελείας και καλλωπισμού, από τον 16ο αιώνα έως σήμερα, ανώνυμων και επώνυμων αργυροχόων, σε εννέα Μουσεία της πόλης (Αρχαιολογικό, Βυζαντινό, Λαογραφικό, «Κώστας Φρόντζος», Δημοτικό Μουσείο, Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ, Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής περιόδου, Ιστορικό Μουσείο Νικολάου).

Ώρες λειτουργίας των μουσειακών χώρων:

Δευτέρα-Κυριακή (εκτός Τρίτης): 08.30- 15.30

 Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2651001089- 2561025989

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back