ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Moving Souls-242// project-Ioannina» στο Σουφαρί Σεράι

Εικόνα του άρθρου «Moving Souls-242// project-Ioannina» στο Σουφαρί Σεράι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2023, 17:31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την ατομική έκθεση ζωγραφικής «Moving Souls-242// project-Ioannina» της Ελίνας Τσινγκίρογλου θα φιλοξενήσει ο εκθεσιακός χώρος του Σουφαρί Σεράι, στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ηπείρου (Ι.Α.Μ.Η.), από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 21 Ιανουαρίου.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Α.ΙΑ.ΡΙ (Διεθνής Οργανισμός Πλαστικών Τεχνών Ιταλίας), σε επιμέλεια του Roberto Ronca.

Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 19:00, υπό τους ήχους του σαξοφωνίστα και συνθέτη Τέλη Δημητρακόπουλο, Dualistic SoundScapes.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια ζωγραφικής και πολιτιστικές δράσεις για τα οποία θα υπάρξει σύντομα νέα ανακοίνωση.

Η Ελίνα Τσινγκίρογλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε, με υποτροφία του Ταμείου Εμπόρων, ζωγραφική και ιστορία της τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών του University of Southeastern Europe. Συνέχισε τις σπουδές της στη συντήρηση έργων ζωγραφικής. Με την ιδιότητα του συντηρητή εργάστηκε στην Α’ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στην Αθήνα. Το Σεπτέμβριο του 2013 ίδρυσε το "Σημείο Επαφής" στην Κηφισιά της Αθήνας, έναν χώρο τέχνης και προσωπικής ανάπτυξης. Έργα της βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.

Ο Τέλης Δημητρακόπουλος γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1998 και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Είναι απόφοιτος (Bachelor of Music) του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. To 2022 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο τμήμα, με ειδίκευση στην «Παλαιά μουσική και τις Τροπικές μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου». Παράλληλα σπούδασε σαξόφωνο και Jazz studies.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα έως και Παρασκευή 10:00-14:00 |Σάββατo & Κυριακή 11:00-14:00


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back