Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια συνεργασία… ενθυμημάτων

Εικόνα του άρθρου Μια συνεργασία… ενθυμημάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/12/2022, 23:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και συγκεκριμένα της Σχολής Καλών Τεχνών, και της Περιφέρειας Ηπείρου που οδήγησε στον σχεδιασμό και στην παραγωγή σύγχρονων ενθυμημάτων και που καλλιεργεί εύλογα τις προσδοκίες για τη δημιουργία ενός συνεργατικού χώρου στην πόλη των Ιωαννίνων.

Τα σύγχρονα ενθυμήματα που απευθύνονται κυρίως στους επισκέπτες της πόλης, βασίστηκαν στα μοτίβα της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου.

Η συνεργασία των δύο φορέων έγινε πραγματικότητα στο πλαίσιο του έργου Creative@Hubs του διασυνοριακού προγράμματος Interreg «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», το οποίο «έκλεισε» τυπικά με την απονομή πιστοποιητικών στους συμμετέχοντες σε σεμιναριακά μαθήματα, σε μια μικρή εκδήλωση που έγινε σε αίθουσα της «Φρόντζου Πολιτεία».

Τα μαθήματα αυτά τα παρακολούθησαν φοιτητές, χειροτέχνες, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, παιδαγωγοί κ.λπ.


«Ήταν μια εξαιρετική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μια συνεργασία ουσιαστική με στόχο να δημιουργηθεί κάτι που θα μείνει» ανέφερε η Σοφία Τριάντου, στέλεχος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του έργου, καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών (και νεοεκλεγείς αντιπρύτανης) Ξενοφών Μπήτσικας στα σεμιναριακά μαθήματα με θέμα την ιστορία και την πολιτιστική παράδοση του τόπου και στην παραγωγή αντικειμένων-ενθυμημάτων. «Η συνεργασία όλων αυτών των ανθρώπων θα εξελιχθεί σε έναν συνεργατικό κόμβο ώστε να συνεχιστεί η εξέλιξη των ιδεών τους, των εμπειριών τους και της τέχνης μέσα από την αλληλοτροφοδότηση και την υποστήριξη της Περιφέρειας και της Σχολής μας» τόνισε.

Η συνεργάτης του έργου, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Πολυξένη Μάντζου κατέθεσε την προσδοκία ότι θα υπάρξει και ένας φυσικός χώρος για την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής συνεργατικότητας. «Η πρόθεσή μας ήταν να δούμε πώς θα διαχειριστούμε την παράδοση με έναν τρόπο που θα επιτρέπει την επικαιροποίησή της με τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών» είπε.  Τοποθέτηση έκανε, τέλος, και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης ο οποίος στάθηκε στη σημασία της συνεργασίας των δύο φορέων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3