Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια ψηφιακή επίσκεψη στην ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ‘21

Εικόνα του άρθρου Μια ψηφιακή επίσκεψη στην ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ‘21
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2022, 12:42
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέσω υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητού πλέον όλοι και όλες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν ψηφιακά τις επετειακές εκθέσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, που συνδιοργάνωσαν την περασμένη χρονιά το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ). Με τίτλο «Ψηφιακή ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ '21», οι τρεις περιοδικές εκθέσεις από το Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα και το Μουσείο Μαστίχας Χίου είναι διαθέσιμες ψηφιακά, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, ενώ μια ειδικά σχεδιασμένη εκπαιδευτική εφαρμογή «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ '21. Η Ιστορία σαν παραμύθι" προσφέρει την ευκαιρία σε παιδιά και μεγαλύτερους να προσεγγίσουν με δημιουργικό τρόπο ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα της ελληνικής Επανάστασης.

 «Η ψηφιακή περιήγηση είναι ένα ακόμα εργαλείο για να προσελκύσεις νεαρότερης ηλικίας κοινό, αλλά και να δώσεις τη δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν κατάφεραν να επισκεφτούν την έκθεση να τη δουν με αυτόν τον τρόπο. Έτσι κι αλλιώς τα Μουσεία μας είναι εκτός Αθηνών και πολλοί, ενδεχομένως, άνθρωποι θα ήθελαν να τα επισκεφτούν αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι ψηφιακές εφαρμογές τους δίνουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις επετειακές αυτές εκθέσεις και να δουν τα σπουδαία κειμήλια του Αγώνα που προέρχονται από τις Συλλογές του ΕΙΜ, το οποίο είναι άλλωστε και ο συνδιοργανωτής της εκάστοτε έκθεσης», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του ΠΙΟΠ, Αλεξάνδρα Ράπτη.

Για την περιήγηση στην έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ '21: ΗΠΕΙΡΟΣ», που παρουσιάστηκε στο Μουσείο Αργυροτεχνίας (29.5.2021-31.1.2022), αναδεικνύοντας την πορεία της Ηπείρου και των Ιωαννίνων προς την Επανάσταση, πατήστε εδώ https://3dtours.cgworks.com/piop/epanasistasi-ioannina/

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back