Μια πρόταση για αγορά δύο ακινήτων

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2021, 01:15

Μια πρόταση για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων κατέθεσε η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Η κατάθεση της πρότασης, σύμφωνα με τον κ. Μπέγκα, έγινε στο πλαίσιο της πολιτικής κατεύθυνσης της παράταξης «να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην ανάπτυξη του τόπου». Αφορμή στάθηκε η έναρξη των εργασιών για το ανοιχτό κέντρο εμπορίου (open mall), για το οποίο υπενθύμισε ότι η νυν δημοτική αρχή το βρήκε «ώριμο προς υλοποίηση».

Η πρόταση λοιπόν αφορά την αγορά δύο ακινήτων και την αξιοποίησή τους. Ο κ. Μπέγκας συγκεκριμενοποίησε μάλιστα τα δύο ακίνητα. Μίλησε για το κτίριο της πρώην Εθνικής Τράπεζας στην οδό Ανεξαρτησίας. Όπως είπε, επί της δημαρχιακής του θητείας είχε ξεκινήσει μια συζήτηση με την Εθνική Τράπεζα για την αγορά του ακινήτου από τον Δήμο Ιωαννιτών με στόχο τη στέγαση της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Το άλλο ακίνητο αφορά ένα οικόπεδο στην παραλίμνια περιοχή για τη δημιουργία ενός μεγάλου δημοτικού χώρου στάθμευσης. Ο κ. Μπέγκας δεν μίλησε, ωστόσο, γενικά και αόριστα, αλλά προσδιόρισε το ακίνητο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back